Tenisz: szabadkártyát kapott a címvédő a budapesti Fed-kupára

Vágólapra másolva!
2019.08.14. 17:53
null
A 2018-ban győztes cseh válogatott (Fotó: AFP)
Címkék
A címvédő Csehország szabadkártyát kapott a női tenisz Fed-kupa jövő áprilisi, budapesti döntőjére.

 

A nemzetközi szövetség (ITF) szerdai közleménye emlékeztet arra, hogy a 11-szeres győztes csehek mellett a novemberi döntő két résztvevője, az ausztrál és a francia csapat, valamint a házigazda jogán a magyar válogatott is biztosan pályára lép a fináléban április 14-étől 19-éig.

A további nyolc hely a selejtezőkön talál gazdára február 7-én és 8-án. A jövő szerdán sorra kerülő sorsolást az Egyesült Államok, Fehéroroszország, Románia, Németország, Spanyolország, Svájc, Belgium és Nagy-Britannia kiemeltként, Lettország, Kanada, Japán, Szlovákia, Oroszország, Kazahsztán, Brazília és Hollandia pedig nem kiemeltként várja.

Az ITF június végén jelentette be, hogy Magyarország rendezheti meg az átszervezés alatt álló Fed-kupa döntőjét 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben.

Eddig a finálét két csapat vívta, és valamelyik döntős volt a házigazda, a jövő évtől azonban egy helyszínen, egy hét alatt, a legjobb 12 válogatott részvételével rendezik meg az eseményt. Négy háromcsapatos csoportot alakítanak ki, a csoportok győztesei továbbjutnak, két elődöntőt játszanak, majd a nyertesek a fináléban küzdenek meg. Mindez azt jelenti, hogy egy hét alatt 45 mérkőzést játszanak le, a rendező ország csapata pedig alanyi jogon vesz részt a tornán.

Budapesten 2020-ban és 2021-ben a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont a döntőnek, edzésre a BOK Csarnokban lesz lehetőség, 2022-ben pedig az új, 20 ezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnokban kerül sor a tornára.

A Fed-kupa története során Magyarország kétszer, 1963-ban és 1985-ben játszott negyeddöntőt. A legtöbb győzelmet eddig az Egyesült Államok (18), a címvédő Csehország (11) és Ausztrália (10) szerezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik