Tenisz: 98 perc káprázat, Djokovics kiejtette Nadalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.18. 17:25
null
Djokovics a Nadal elleni legutóbbi hat meccséből az ötödiket nyerte meg, és 20–23-ra javította mérlegét a spanyol ellen <br />(Fotó: AFP)
A monte-carlói férfi tenisztorna elődöntőjében a világelső szerb Novak Djokovics két szettben, 98 perc alatt legyőzte a volt ranglistavezető spanyol Rafael Nadalt, így bejutott a fináléba. Ott a cseh Tomás Berdych lesz az ellenfele, aki a francia Gaël Monfilst győzte le.

 



A két teniszező az egymás elleni 43. összecsapására készült, és bár a legutóbbit (a tavalyi Roland Garros-döntőt) megnyerő Nadal vezetett összetettben 23–19-re, az előző ötből csupán ezt az egyet húzta be, ráadásul sérülések és vakbélműtétje miatt 2014-ben rengeteget kellett kihagynia, és azóta is csak próbál ismét csúcsformába lendülni.

Ehhez képest kifejezetten parádésan kezdett, egyből elvette Djokovics adogatását, majd sajátja megnyerése után labdája volt a 3:0-s előnyhöz is. Ezzel azonban nem tudott élni, sőt, a 2013-as tornagyőztes szerb lendületben megnyerte a következő három gémet (3:2).

Itt úgy tűnt, jön a következő fordulat, hiszen 3:3-nál Nadalnak ismét bréklabdája volt, de Djokovics megnyerte a játékot, és egy újabb sikeres fogadás után adogatóként a harmadik szettlabdájával már élt is (6:3).

A félelmetesen magas színvonalú mérkőzés második szettjének legelején bajba kerülhetett volna a tornát már nyolc alkalommal megnyerő spanyol klasszis, de 15:40-ről is hozta adogatását, ezt követően 3:3-ig mindketten magabiztosan szerváltak.

Ekkor sem úgy tűnt, hogy bajba kerülhet Nadal, hiszen villámgyorsan elhúzott 40:0-re, hogy aztán 11 perccel és három bréklabdával később mégis Djokovics örülhessen. Ezt követően már nem volt kérdés, a sima adogatójáték után a szerb fogadóként meccslabdához jutott, és bár az elsőt még elrontotta a másodikkal már élt (6:3).

A szerb kiválóság 98 perc alatt legyőzte Nadalt, így bejutott a fináléba, ahol a francia Gaël Monfilst kiejtő cseh Tomás Berdych lesz az ellenfele.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (3 830 295 euró, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 3.) 6:3, 6:3
Berdych (cseh, 6.)–Monfils (francia, 14.) 6:1, 6:4

A DÖNTŐBEN
Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik