Tenisz: Babos döntő szettben harcolta ki a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2013.02.26. 20:25
null
Szavinyih az esőszünet után egyenlített, de végül Babos örülhetett<br />
A florianapolisi női tenisztorna 1. fordulójában Babos Tímea háromszettes mérkőzésen 7:6, 6:7, 6:2-re nyert a világranglista 129. helyén álló orosz Valerija Szavinyih ellen.

Az első szettben egy-egy bréket leszámítva – igaz, ehhez az orosz lánynak elég volt egy lehetőség, míg Babos hét fogadólabdából hozta ezt össze – a felek hozták adogatásaikat, így 6:6-nál rövidítésre került sor. Itt a magyar játékos 4–0-ra, majd 5–1-re vezetett, de Szavinyih innen kiegyenlített. 6–5-nél minibrékhez jutott Babos, sikeres adogatásával pedig 1 óra játék után behúzta a játszmát (7:6).

A második felvonásban 2:2-es állásnál Babos két újabb fogadólabdához jutott, és bár Szavinyih az elsőt még hárította, a másodikkal már élt a világranglista 133. helyéig csúszó magyar játékos, így 3:2-es vezetésre tette szert, majd a saját adogatása nehézkesebb behúzása után 4:2-re módosította az állást, amikor az esőzés miatt félbeszakították az összecsapást.

Az első esőszünet után Szavinyih hozta az adogatását, azonban egy újabb hosszú pauza következett az égi áldás miatt. Ez a kihagyás nem segített Babosnak, az orosz lány gyorsan fogadóesélyekhez jutott, és végül a negyedik bréklabdájával kiegyenlített.

4:4 után mindketten hozták adogatásaikat, így ismét rövidítésre került sor, ahol Babos egyből minibrékkel kezdett, de 3–2 után már pontot sem tudott nyerni, így elbukta a második játszmát (6:7).

A harmadik elején aztán saját adogatása megnyerése után három fogadóesélyt is kihasználatlanul hagyott, de a következővel már élni tudott, így előbb 3:1-re, majd 4:1-re ellépett. Babos az újabb sikeres szervajátékkal 5:2-re vezetett már, így ellenfelének a mérkőzésben maradásért kellett következnie, itt azonban 15:40-nél a magyar játékos két bréklabdához jutott, és már az elsővel élt is (6:2).

Babos a nyolcaddöntőben a negyedik helyen kiemelt dél-afrikai Chanelle Scheepersszel találkozik.

„Nagyon érdekes meccs volt a mai. Egy színvonalas első szett nagyon szoros végét tudtam megnyerni rövidítésben. Aztán a második szettben egyértelműen nálam volt a lélektani előny, 4:2-es állásnál jött az eső, ami 2 órás szünetet hozott... Visszamentünk a pályára, folytattam a jó teniszt, 15:30-am is volt, de végül elment a gém. Mondom sebaj, jöhet a szerva, ami ma nagyon jól működött. Erre megint leszakadt az ég,újabb 1 óra szünet... Amikor visszamentünk, idegesebben, izgulva játszottam, így elment a szervagémem és a szett is végül. Ekkor lenyugodtam, és jó tenisszel sikerült győzni" – értékelte Babos Tímea a mérkőzést.

 

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, FLORIANOPOLIS (235 000 dollár, kemény pálya)

EGYES, 1. FORDULÓ
Babos T. (magyar)–Szavinyih (orosz) 7:6, 6:7, 6:2
Malek (német)–Pereira (brazil) 6:4, 6:2
Mladenovic (francia, 7.)–Keothavong (brit) 6:3, 6:4

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, FLORIANOPOLIS (235 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, 1. FORDULÓ

Fernandes Alves, Lucic-Baroni (brazil, horvát)–Czink, Niculescu (magyar, román) 7:5, 6:4

WTA-INTERNATIONAL-TORNA, KUALA LUMPUR (235 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ
Mayr-Achleitner (osztrák)–Feuerstein (francia) 6:3, 6:4
Ka. Plisková (cseh)–Dellacqua (ausztrál) 6:3, 6:2
Doi (japán, 5.)–Brianti (olasz) 6:2, 6:3
Mattek (amerikai)–Vekic (horvát, 6.) 6:3, 4:6, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik