T. J. 2020.03.27 15:39 Frissítve: 2020.03.27 16:00

Szerbia: Djokovics egymillió euróval támogatja az egészségügyet

Novak Djokovics, a tenisz-világranglista éllovasa a spanyolországi Marbellából jelentkezett be a szerb újságíróknak szervezett videokonferencián, amelyen közölte, egymillió euróval támogatja Szerbiát a koronavírus elleni harcban. Djokovics és felesége, Jelena lélegeztetőgépeket és egészségügyi felszerelést vásárol, s azokat eljuttatják Szerbiába.

Djokovics egymillió euró értékben vásárolt egészségügyi felszereléseket Szerbiának (Fotó: AFP)

Amikor a világelső visszatért Európába az Egyesült Államokból, néhány napot Belgrádban töltött, majd elutazott a spanyol nyaralóhelyre, ahol karanténban készül a versenyekre. A sajtótájékoztatón elmondta, ez most olyan időszak, amikor az embereknek össze kell fogniuk, és a lehetőségeihez mérten mindenkinek segítenie kell az egészségügyi dolgozók munkáját.

„Hatalmas köszönet és üdvözlet azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik hónapok óta harcolnak az emberek egészségéért, és mindent megtesznek, hogy segítsenek a polgártársainknak. A fertőzöttek száma napról napra nő, éppen ezért a családom és én, az alapítványunk segítségével úgy döntöttünk, megpróbálunk minél több információt összegyűjteni azzal kapcsolatban, melyik a legjobb módja a támogatásnak, hogy az minél több szerbiai polgár életére hatással legyen” – mondta a 17-szeres Grand Slam-győztes, aki arról is mesélt, hogyan sikerült lélegeztetőgépeket vásárolnia.

„A kínai piacon vásároltunk lélegeztetőgépeket. Köszönöm a kínaiaknak, ők a mi nagy barátaink. Édesanyámnak és édesapámnak Európa-szerte vannak ismerősei, s Németországban sikerült lélegeztetőgépekre bukkannunk” – nyilatkozta Djokovics, aki hozzátette, mindenki, aki olyan helyzetben van, hogy segíthet, az támogassa az egészségügyet.

Szerbiában a legfrissebb adatok szerint, amelyeket pénteken 15 órakor tettek közzé, 528 koronavírussal fertőzött személyt vettek nyilvántartásba. Ez a szám a napokban minden bizonnyal jelentősen nő majd, mivel a szakértők szerint a hétvégén és a jövő hét elején drámaian megugrik majd a fertőzöttek száma, amihez az is hozzájárul majd, hogy az államvezetés bejelentette, a napi 200-250 teszt helyett a jövőben naponta 3000 polgárt tesztelnek majd.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.