Szávay ötödször is kikapott Kuznyecovától

Vágólapra másolva!
2011.04.06. 20:06
null
Szávay (képünkön) küzdött, de Kuznyecova felőrölte (Fotó: andaluciatennis.com)
A világranglistán 44. Szávay Ágnes a Marbellában zajló salakpályás teniszbajnokságon három szettben kikapott Szvetlana Kuznyecovától. A magyar teniszezőnő az első szettet 7:6-ra megnyerte, utána azonban magára talált orosz ellenfele, és a második játszmát 6:1-re, majd a harmadikat 6:2-re hozta, ezzel bejutott a torna negyeddöntőjébe. A két teniszező ötödik összecsapása volt ez – Szávay még egyszer sem tudta legyőzni a világranglista 14. helyén álló riválisát.

 

Az első szett rendkívül izgalmasan alakult: 2:2-ig mindkét teniszező hozta a saját szerváját, ekkor azonban Szávay adogatásánál Kuznyecova jutott bréklabdához, a magyar teniszezőnő a hálóba vágta a labdát, ezzel az orosz elhúzott 3:2-re.

Nem sokáig örülhetett azonban a vezetésnek Kuznyecova, mert rögtön a következő játékban Szávay jutott bréklabdához, és ki is használta azt, ezzel kiegyenlített. Ezután a magyar teniszezőnő behúzta saját adogatójátékát, így némi lélektani fölénybe is került.

5:5-nél Szávay Ágnes adogatójátékát orosz ellenfele magabiztos teljesítményt nyújtva elvette, így az első szett megnyeréséért szerválhatott. A magyar lány azonban magára talált, és második lehetőségét kihasználva 6:6-ra feljött, így következhetett a tiebreak.

A rövidítésben remekül teljesített Szávay, ellenfele hibáit kihasználva 5:0-ra is vezetett, végül 7:2-re megnyerte azt, így az övé lett a szett is (7:6).

A második játszmában 2:1-ig mindkét teniszező simán hozta saját adogatását, ekkor Kuznyecova jutott bréklabdához, és élt is vele, ezzel 3:1-re, majd 4:1-re meglépett. Ezután újra Szávay adogathatott, de orosz ellenfele ott folytatta, ahol abbahagyta – újra elvette a sokat hibázó magyar teniszezőnő adogatását, és ismét a szettért adogathatott, amit nem hibázott el (6:1), kiegyenlítve a szettarányt.

A döntő játszmát Szávay rosszul kezdte, első adogatását ugyanis rögvest elvette Kuznyecova, majd 2:0 után újra brékelt az orosz, így már 3:0-ra vezetett. Ezután magára talált a magyar, és előbb elvette ellenfele adogatójátékát, majd megnyerte a sajátját, amivel felzárkózott 3:2-re.

Kuznyecova ezután hozta saját adogatójátékát, sőt elvette Szávayét is, nehéz helyzetbe hozva ellenfelét, mivel a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. Ezt sikerrel meg is tette, és 6:2-es szettsikerrel hozta a mérkőzést is, s bejutott a torna negyeddöntőjébe.

Szávay ötödik Kuznyecova elleni mérkőzésén is vesztesként távozhatott a pályáról, ebben az évben pedig ez volt a harmadik veresége – hat mérkőzésen. Kuznyecova a negyeddöntőben a Zsahlavova–Arruabarrena-Vecino összecsapás győztesével találkozik majd.

WTA-TORNA, ANDALUCIA TENNIS EXPERIENCE, MARBELLA
(220 000 dollár, salak)
EGYES, 2. FORDULÓ
Kuznyecova (orosz, 2.)–Szávay (magyar) 6:7, 6:1, 6:2
Szafina (orosz)–Pironkova (bolgár, 5.) 6:3, 6:4
Errani (olasz, 8.)–Barrois (német) 6:1, 6:2
Zakopalová (cseh, 6.)–Domínguez Lino (spanyol) 7:6, 1:6, 7:6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik