Szávay kikapott, de szettet azért nyert

Vágólapra másolva!
2009.10.22. 15:06
null
Szávay ismét kikapott (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Szávay Ágnes vereséget szenvedett az orosz Vera Dusevinától a Moszkvában zajló kemény pályás teniszverseny 2. fordulójában. A magyar lány az első játszmát ugyan megnyerte, összességében mégis 3:6, 6:4, 6:3-ra kikapott.

Szávay Ágnes hosszú idő után nyert mérkőzést. A magyar tehetség legutóbb augusztus közepén örülhetett legutóbb, no meg most Moszkvában az első fordulóban, igaz, Flavia Pennetta feladta a magyar lány elleni küzdelmet.

Szávay második fordulóbeli ellenfele azonban nem adta föl a meccset, és le is győzte a magyar teniszezőt. Vera Dusavina három szettben nyert, s jutott a 3. fordulóba.

Az első szettben a „csak adogatni ne kelljen!" lehetett a jelszó a két lány számára, a kilenc játékból ugyanis nyolcat nem az a teniszező nyert meg, aki épp szerválhatott. Szávay ötször vette el ellenfele adogatójátékát, míg sajátjából egyet azért hozott, és 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszmában aztán gyökeresen megfordult a játék képe. 2:2-ig mindketten hozták saját adogatásukat. Aztán Szávay hibázott saját szervajátéknál, bár ekkor az előzmények tudatában reménykedhettünk, hogy Dusevinát még meg lehet fogni. Az orosz lány azonban végigvitte brékelőnyét, és 6:4-re megnyerte a második szettet.

A döntő játszma általában nem szokott sikerülni Szávaynak. Ezúttal sem…

A mindent eldöntő felvonásban Dusevina 4:3-ra vezetett, amikor a magyar teniszező még visszabrékelhette volna az oroszt. Dusevina azonban ha nehezen is (Szávaynál is volt előny), de hozta adogatását. 5:3 után pedig már nem volt visszaút: Szávay „stílusosan", elveszített szervajátékkal bukta el a találkozót.

WTA-TORNA, KREMLIN CUP, MOSZKVA (1 000 000 dollár, kemény pálya) 
2. FORDULÓ
Dusevina (orosz)–Szávay (magyar) 3:6, 6:4, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik