Szávay ismét sikerrel vette a németleckét

Vágólapra másolva!
2010.03.05. 00:12
null
Szávay a negyeddöntőbe jutott Monterreyben (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Az ötödik helyen kiemelt Szávay Ágnes Julia Görges után ismét legyőzte német ellenfelét: a magyar teniszező Anna-Lena Grönefeldet verte meg három játszmában a Monterreyben zajló WTA-torna második fordulójában.

Szávay Ágnes Julia Görges első fordulóbeli legyőzése után a második körben is német ellenféllel került szembe: az aktuális világranglista 60. helyén álló Anna-Lena Grönefelddel csapott össze.

Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a magyar sportoló: már a második játékban elvette a német adogatását, így megnyerte az első három gémet. Grönefeld csak egy szervajátékát tudta hozni, míg a világranglista 31. helyén álló magyar nem hibázott, és 6:1-re győzött az első játszmában.

A második szettet is hasonlóan jól kezdte Szávay: azonnal elvette a német sportoló adogatását, majd nem hibázott a saját szervajátékában: ászt ütve nyerte meg a második játékot.

Ezután mindkét teniszező megnyerte saját adogatásait, ám 4:3-nál Grönefeld brékelte Szávayt, így előnybe került, és három szettlabdája is volt, de szerencsére a magyar sportoló hárította őket, és egyenlített.

Ezután Grönefeld nem hibázta el szervajátékát, és ismét játszmalabdához jutott 6:5-ös állásnál, ám Szávay ászt ütve hárított, és meg is nyerte adogatását, így következhetett a rövidítés.

A magyar teniszező nem kezdett jól, és Grönefeld megint három szettlabdához jutott, és bár Szávay az elsőt hárította, végül elbukta a játszmát.

A mindent eldöntő szettet azonban kiválóan kezdte a magyar: az első két gémet hiba nélkül nyerte meg, és a harmadik játék is az övé volt, sőt 3:0-nál ismét elvette Grönefeld szervajátékát.

A német versenyző 5:0-nál még megnyerte saját adogatását, de már nem tudta megállítani magyar riválisát, aki magabiztosan győzött a harmadik játszmában, és továbbment.

Szávay Ágnes a negyeddöntőben a negyedik helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulková és az olasz Sara Errani mérkőzésének győztesével találkozik majd. A magyar teniszező ebben az évben harmadszor jutott el a negyeddöntőig, de az előző két alkalommal nem tudott bejutni a legjobb négy közé. Itt az újabb lehetőség.

WTA-TORNA, MONTERREY OPEN, MONTERREY (220 000 dollár, kemény pálya) 
EGYES, 2. FORDULÓ
Szávay (magyar, 5.)–Grönefeld (német) 6:1, 6:7, 6:1
Sevastova (lett)–Benesová (cseh) 6:1, 6:2

 

A 2. FORDULÓ EREDMÉNYEI – ÁGRAJZ SZERINT
Sevastova (lett)–Benesová (cseh) 6:1, 6:2
Cornet (francia)–Wozniak (kanadai, 7.) 6:2, 6:3
Pavljucsenkova (orosz, 3.)–Hercog (szlovén) 6:2, 6:3
Zakopalová (cseh)–Mayr (osztrák) 6:4, 6:3
Szávay (magyar, 5.)–Grönefeld (német) 6:1, 6:7, 6:1
Errani (olasz)–Cibulková (szlovák, 4.) később
King (amerikai)–Coin (francia) 6:3, 6:3
Kanepi (észt)–Hantuchová (szlovák, 2.) később
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik