Szávay győzelemmel kezdett Indian Wellsben

Vágólapra másolva!
2010.03.13. 21:39
null
Szávay Ágnes magabiztos játékkal jutott a harmadik fordulóba (Fotó: Action Images - archív)
Szávay Ágnes 6:3, 6:2-re győzött az Indian Wellsben zajló WTA-torna második fordulójában a világranglista 97. helyén álló tajvani Csan Jung-csan ellen.

Mivel Szávay Ágnes az Indian Wellsben zajló WTA-torna első fordulójában erőnyerő volt, a második körben lépett először pályára, mégpedig a korábban a svájci Stefanie Vögelét búcsúztató, a világranglista 97. helyen álló tajvani Csan Jung-csan ellen.

A magyar lány jól kezdte a mérkőzést, az első szettet 6:3-ra megnyerte, elsősorban annak köszönhetően, hogy nagyobb hatékonysággal használta ki bréklehetőségeit, mint riválisa: öt bréklabdájából hármat értékesített, míg Jung-csan neve mellett háromból csupán egy sikeres kísérlet szerepelt.

A második játszma úgy kezdődött, hogy a tajvani lány elvette Szávay adogatását, de ez szerencsére nem fogta meg Ágit, aki azonnal visszabrékelt, sőt második adogatójátékát már hozni tudta. Egy újabb Szávay-brék után már 3:1 volt az előny, és bár ezt követően Jung-csan még hozott egy játékot,  csak elodázni tudta vereségét.    

Igaz, nem sokkal, ugyanis a világranglistán 30. helyen álló magyar lány hamar 5:2-re alakította az állást, és első lehetőségét kihasználta arra, hogy megnyerje a mérkőzést: így alig 74 perc alatt bejutott a következő fordulóba. A második szettben Szávay egyébként mind a négy bréklabdáját értékesítette, így összesen 78%-os hatékonysággal zárta a meccset – szemben ellenfele 60%-os mutatójával.

Szávayra a harmadik körben már nehezebb ellenfél vár, ugyanis azzal a spanyol Carla Suárez Navarróval játszik majd, aki a második körben a torna első kiemeltjét, a tavalyi Roland Garros-győztes Szvetlana Kuznyecovát búcsúztatta három szettben.

 WTA-TORNA, BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS (3 645 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ
Szávay (magyar, 27.)–Csan Jung-csan (tajvani) 6:3, 6:2
Suárez Navarro (spanyol)–Kuznyecova (orosz, 1.) 6:4, 4:6, 6:1
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
V. Azarenka (fehérorosz, 3.)–(osztrák) 6:1, 7:5
Pennetta (olasz, 9.)–Kvitová (cseh) 6:3, 6:3
Wickmayer (belga, 13.)–Görges (német) 6:2, 6:4
Klejbanova (orosz, 23.)–Pironkova (bolgár) 6:7, 6:3, 6:1
Pavljucsenkova (orosz, 25.)–Sprem (szlovén) 6:3, 6:1
Martínez Sánchez (spanyol, 28.)–Dulgheru (román) 2:6, 6:3, 6:1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik