Szávay az év végére a top 20-ba kerülne

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.07.20. 15:34
null
Szávay Ágnes úgy véli, sokat kell még fejlődnie, hogy Grand Slam-tornát nyerjen (Fotó: Action Images)
Címkék
Az elmúlt két hétben két WTA-versenyen is diadalmaskodó Szávay Ágnes keddi sajtótájékoztatóján elmondta, az augusztus 30-án rajtoló US Open előtt a montreali és a New Haven-i tenisztornán indul, valamint idei célja, hogy a világranglista első 20 helyezettje közé kerüljön.

A világranglistán 38. helyezett játékos keddi sajtóbeszélgetésén azt is elmondta, hogy ezeken a viadalokon párosban a svájci Patty Schnyder lesz a partnere. 

„A cél változatlanul az, hogy év végére a világranglista első 20 helyezettje között legyek – mondta a 21 éves teniszező. – Az edzésmunkám teljesen más, mint korábban, úgy érzem, jó úton haladok, ugyanakkor nagyjából két sérülésmentes év kell ahhoz, hogy a legjobb formámat elérjem.” 

Szávay hozzátette, ahhoz, hogy Grand Slam-tornán győzni tudjon, nagyon sokat kell még fejlődnie, és rengeteg edzésre van szüksége. Elmondta, nem véletlen, hogy az elmúlt két salakpályás versenyen nyert, pályafutása elejétől kezdve ugyanis legtöbbször salakon játszott. A magyar teniszező vasárnap a prágai tornán, július 11-én pedig a budapesti viadalon győzött. 

„A következő egy hétben Magyarországon pihenek, majd jövő héttől két hét edzés következik Bécsben, a montreali torna pedig ezt követően kezdődik – vázolta programját a kiskunhalasi születésű teniszező. – Nem igazán van olyan ellenfelem a mezőnyben, akit mindenképpen szeretnék elkerülni, de Serena Williams ellen nem szívesen játszanék.” 

Szávay az utánpótlással kapcsolatban elmondta, figyelemmel kísérte a Wimbledonban egyesben diadalmaskodó Fucsovics Márton és a párosban győztes Babos Tímea szereplését is, s mindkettőjüket nagyon tehetségesnek tartja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik