Söderling már túl erős volt Monfilsnak

Vágólapra másolva!
2010.11.15. 00:29
null
Söderling (balra) a gyönyörű trófeával, a szomorú Monfils oldalán (Fotó: Reuters)
A párizsi férfi tenisztorna döntőjében a 4. helyen kiemelt svéd Robin Söderling egy nagyon sima és egy szoros szettben legyőzte a korábban Roger Federert és Andy Murrayt is búcsúztató hazai Gaël Monfilst.

 

Érdekesség, hogy ezúttal sem maradtak rövidítés nélkül a nézők, mint ismeretes, az elődöntő hat játszmájából öt is így ért véget – igaz ebben 7–1-gyel simán nyert Söderling.

A mérkőzés során Söderling egyébiránt mindegyik adogatójátékát megnyerte, még bréklabdát sem adott francia ellenfelének, míg Monfils szervájánál háromszor került fogadóelőnybe, és kétszer élt is vele.

Hiába szurkolt tehát a Bercy sportcsarnokban helyet foglaló 14500 néző nagy része Monfilsnak, a 24 éves francia sorozatban másodszor is alulmaradt a párizsi torna döntőjében – tavaly Novak Djokovicstól kapott ki. Ugyanez Söderlingre is igaz, csak ő a Roland Garroson bukta el az idei és a tavalyi finálét.

„Azt hiszem a múlt héten és ezen a héten is nagyon jól játszottam olyan borításon, amelyhez hasonló vár minket Londonban – tekintett előre Söderling a november 21-én kezdődő Mesterek Tornájára. – Kifejezetten jól érzem magam, most pedig lesz egy vagy két napom, hogy rápihenjek Londonra."

„Gratulálok Gaëlnek, legyőzte Roger Federert, ami tudom, milyen nehéz. Mint ahogy azt is tudom, hogy milyen két döntőt egymás után elveszíteni Párizsban. Mostantól a két kedvenc versenyem ez és a Roland Garros" – tette hozzá a svéd játékos, aki hétfőtől a világranglista negyedik helyét foglalja el.

Monfils természetesen letört volt a vereség után, de jelezte, nem adja fel.

„Érzelmekkel teli hét volt ez, sokat tanultam, de még többet fogok ezután. Nagyon csalódott vagyok, ám remélem, hogy jövőre is döntőt játszhatok itt" – mondta a francia.

Söderling előtt egyébként legutóbb svédként Thomas Enqvist tudott mesterversenyt nyerni, még 2000-ben Cincinnatiben.

ATP 1000-ES TORNA, BNP PARIBAS MASTERS, PÁRIZS
(2 227 500 euró, kemény pálya) 
DÖNTŐ
Söderling (svéd, 4.)–Monfils (francia, 12.) 6:1, 7:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik