Serena Williams Torontóban sem talált legyőzőre

Vágólapra másolva!
2011.08.14. 21:31
null
Serena Williams Torontóban is örülhetett (Fotó: Reuters)
Címkék
A hosszas sérülése miatt közel egy évet kihagyó Serena Williams nyerte a Torontóban megrendezett keménypályás női tenisztornát. Az amerikai játékos a döntőben 6:4, 6:2-re legyőzte Samantha Stosurt. A világelső szerb Novak Djokovics megnyerte a montreali ATP-torna döntőjét, miután három játszmában győzött a hatodik helyen kiemelt amerikai Mardy Fish ellen magyar idő szerint vasárnap este.

TORONTO, WTA-TORNA

Az amerikai teniszező felkészülés jól halad hazája Grand Slam-versenyére, a US Openre, hiszen két hete a stanfordi viadalt nyerte meg, most pedig Torontóban nem talált legyőzőre.

Djokovics megint nyert
Djokovics megint nyert

Williams a mérkőzés során háromszor vette el Stosur adogatását, míg ellenfele mindössze egy bréklabdához jutott. A korábbi világelsőnek 78 percre volt szüksége a győzelemhez.

Serena Williams kilenc ászt ütött a fináléban, melynek megnyerésével 39. WTA-tornagyőzelmét aratta, idén pedig még veretlen kemény pályán (11–0).

Stosur számára – aki karrierje során 11 WTA-torna fináléba jutott be, és ebből kettőt nyert meg – öröm az ürömben, hogy a jövő heti világranglistán már ismét bekerül a legjobb tíz közé, míg Serena Williams a 31. hely környékére léphet elő.

MONTREAL, ATP-TORNA

Novak Djokovics továbbra is hihetetlen teljesítményt nyújt: az ebben az évben csak egyetlen meccset elveszítő (májusban a Roland Garros elődöntőjében a svájci Roger Federertől kapott ki) szerb játékos a kilencedik tornáját nyerte meg idén.

A világelső az amerikai Mardy Fisht múlta felül a montreali viadal fináléjában. Az ebben az évben az 53. meccsét megnyerő Djokovics az első szettet magabiztosan megnyerte 6:2-re, ám a második játszmát 6:3-ra elbukta. Utána azonban megrázta magát, és 6:4-re diadalmaskodott.

A szerb játékos ezzel 450 ezer dollárt tehetett zsebre, de Fish sem panaszkodhat, mivel 224 ezer dollárral gazdagodott a második helyért.

WTA-TORNA, ROGERS CUP, TORONTO
(2 050 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
S. Williams (amerikai)–Stosur (ausztrál, 10.) 6:4, 6:2
ATP 1000-ES TORNA, ROGERS CUP, MONTREAL
(2 430 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Fish (amerikai, 6.) 6:2, 3:6, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik