Sarapovát a kétórás esőszünet és Li Na sem tudta megtörni

Vágólapra másolva!
2012.05.20. 19:19
null
Sarapova nagy győzelmet aratott Rómában (Fotó: Action Images)
Címkék
Az orosz Marija Sarapova nyerte meg a római nemzetközi teniszverseny női tornájának döntőjét, miután 6:4, 4:0-s hátrányból fordítva, döntő szett rövidítésben felülmúlta a kínai Li Nát. A találkozó mindent eldöntő játékát egy több mint kétórás esőszünet előzte meg.
A két játékos eddig tíz alkalommal találkozott egymással, hatszor Sarapova, négyszer Li Na nyert. Legutóbb Miamiban futottak össze, a negyeddöntőben két szettben győzött az orosz szépség.

Az első szettben 1:1 után elvették egymás adogatását, majd ezt követően Li Na a lehető legjobbkor tudta ugyanezt újra megtenni, és 6:4-gyel előnybe került. Sarapova nagy bajban volt, ugyanis a második játszmában kétszer is elveszítette az adogatását, és kínai ellenfele 4:0-ra elhúzott.

Ekkor azonban megtorpant Li Na, és sorozatban nyolc gémet bukott el egymás után. Mindez azt eredményezte, hogy Sarapova előbb 6:4-gyel egyenlített, majd a döntő szettben is 2:0-ra vezetett. 4:1-es orosz előny után azonban újabb fordulat következett be, és Li Na 5:4-re fordított, Sarapovának pedig a meccsben maradásért kellett adogatnia.

Elbírta a nyomást, mint ahogy 6:5-nél is, így következhetett volna a rövidítés, azonban eleredt az eső, így félbe kellett szakítani a meccset. Több mint két órát kellett várni a folytatásra, amely után kérdéses volt, melyik játékos tud felülkerekedni. Sarapova rögtön egy mini brékkel kezdett, majd hozva saját szerváit 3:0-ra elhúzott, 4:4-nél azonban utolérte az orosz lányt Li Na. Ezután kölcsönösen pontot tudtak szerezni a másik adogatásából, Sarapova újabb pontja után pedig Li Na széleset ütött.

Sarapova tehát nagy küzdelemben megvédte római elsőségét, ötödik idei kupadöntőjéből a másodikat megnyerve (korábban Stuttgartban diadalmaskodott).

WTA-TORNA, INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA, RÓMA
(2 168 400 dollár, salak)
DÖNTŐ
Sarapova (orosz, 2.)–Li Na (kínai, 8.) 4:6, 6:4, 7:6 (5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik