Sarapova nyerte a strasbourgi tornát

Vágólapra másolva!
2010.05.22. 16:40
null
Sarapova egyre jobb formában (Fotó: Action Images)
Címkék
Az első helyen kiemelt Marija Sarapova nyerte meg a strasbourgi WTA-teniszversenyt, miután a döntőben 7:5, 6:1-re legyőzte a német Kristina Barroist. A volt világelső orosz hölgynek ez az idei második tornagyőzelme. A varsói nemzetközi női torna fináléjában Alexandra Dulgheru nyert, miután legyőzte Cseng Csiét.

A memphisi után idei második tornagyőzelmét aratta Marija Sarapova, aki a strasbourgi döntőben verte meg a német Kristina Barroist. Az egykori világelső nem a legjobban kezdte a találkozót, de aztán belemelegedett a mérkőzésre.

Barrois az első szettben 5:3-ra vezetett, ezután azonban Sarapova sorozatban hat játékot nyert, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Az első szettet 7:5-re nyerte meg, majd a másodikban is már 3:0-ra vezetett.

Végül az orosz hölgy 6:1-re hozta a második játszmát, úgy látszik tehát, hogy egyre jobban visszanyeri komoly sérülése előtti formáját. Barrois pedig azzal vigasztalódhat, hogy élete első WTA-fináléjában (legalábbis az első szettben) nem vallott szégyent.

Másik WTA-torna-döntőt is rendeztek a mai napon. Az elődöntőben Arn Grétát két szoros szettben felülmúló, ötödik helyen kiemelt kínai Cseng Csie 6:3, 6:4-es vereséget szenvedett a román Alexandra Dulgherutól a varsói nemzetközi női verseny fináléjában.

Ezzel Dulgheru pályafutása második tornagyőzelmét aratta. Az elsőt még tavaly, szintén Varsóban érte el.

WTA-TORNA, INTERNATIONAUX DE STRASBOURG, STRASBOURG (220 000 dollár, salak) 
DÖNTŐ
Sarapova (orosz, 1.)–Barrois (német) 7:5, 6:1
 WTA-TORNA, POLSAT OPEN, VARSÓ (600 000 dollár, salak)
DÖNTŐ
Dulgheru (román)–Cseng Csie (kínai, 5.) 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik