Roland Garros: vége a nagy sorozatnak, Federer visszalépett

Vágólapra másolva!
2016.05.19. 18:02
null
Federer hátat fordított a Roland Garrosnak, hogy ezzel meghosszabbítsa karrierjét (Fotó: Action Images)
Zsinórban 65 Grand Slam-tornán vett részt, de most véget ér a nagy sorozat:  Roger Federer bejelentette, hogy nem indul el az idei Roland Garroson. A svájci hátfájásra hivatkozva lépett vissza a vasárnap kezdődő párizsi nemzetközi versenytől.

 

A 17-szeres Grand Slam-győztes Federer a Facebook-oldalán közölte a hírt.

„Nagy sajnálattal tudatom, hogy nem veszek részt a Roland Garroson – írta a legutóbb az 1999-es US Openről hiányzó korábbi világelső. – Az utóbbi időszakban sokat javult a hátam állapota, de még nem vagyok százszázalékos. Úgy érzem, most a játékkal megkockáztatnám, hogy rásérülök. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de így tehetek azért, hogy a szezon hátralévő részében nyugodtan játszhassak, és talán kicsit hosszabbá tegyem a karrierem. A motivációm mit sem változott, azon dolgozom, hogy a lehető legjobb formában térjek vissza a füves pályás szezonra. Sajnálom a párizsi szurkolóimat, de 2017-ben visszatérek!”

Nem Federer az első svájci top 10-es játékos, aki hátproblémái miatt kihagyja a Roland Garrost, a női tornáról a napokban lépett vissza Belinda Bencic.

A sorozatban 65 GS-tornán való részvétel rekord a tenisz világában. A nőknél a japán Szugijama Ai a csúcstartó 62-vel, míg a férfiaknál a spanyol Feliciano López és a már visszavonult dél-afrikai Wayne Ferreira a második holtversenyben 56-tal.

A SOROZATBAN A LEGTÖBB GRAND SLAM-TORNÁN ELINDULÓ FÉRFITENISZEZŐK

Az abszolút rekordot a férfiaknál a francia Fabrice Santoro tartja, aki 1989 és 2010 között 70 Grand Slam-versenyen indult el összesen. Őt követi Federer 67 major tornával, majd Lleyton Hewitt, Andre Agassi és Jimmy Connors jön a sorban.

A LEGTÖBB GRAND SLAM-TORNÁN ELINDULÓ FÉRFITENISZEZŐK



Federer – aki mérkőzés közben még sosem adta fel a küzdelmet – 2000 óta egyik évben sem játszott olyan kevés meccset a Roland Garros előtt, mint idén, amikor 15 találkozón lépett pályára a szezon második GS-tornájáig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik