Roland Garros: koronavírus miatt hat játékos visszalépett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 21:22
null
Damir Dzumhur az egyik visszalépő (Fotó: AFP)
Hat teniszező visszalépett a francia nemzetközi teniszbajnokság selejtezőjéből, miután két játékos és egy edző pozitív koronavírustesztet adott. Estére aztán egy, a selejtezőben induló női játékosnak is pozitív lett a tesztje.


A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a fertőzött két játékoson kívül három másik közeli kapcsolatban állt egy trénerrel, akinek ugyancsak pozitív lett a mintája.

Az öt érintett teniszező hétnapos karanténba került. Nevek nem kerültek nyilvánosságra, de a bosnyák Damir Dzumhur közösségi oldalán tudatta, hogy visszalép, mert edzője, Petar Popovic fertőzöttnek bizonyult.

„Nem kapott lehetőséget egy újabb tesztre, pedig biztosak vagyunk benne, hogy ő nem pozitív, mert antitestek vannak a vérében” – jelentette ki Dzumhur, aki kétszer is eljutott már a főtábla harmadik fordulójáig Párizsban.

Este aztán újabb esetet hoztak nyilvánosságra: egy, a selejtezőre nevezett női játékosnak is pozitív lett a tesztje. Nevet ezúttal sem közöltek.

A Roland Garros házigazdái az elmúlt négy napban 900 tesztet végeztek el. A tervek szerint naponta ötezer nézőt engednek be a Grand Slam-torna helyszínére. A selejtezők hétfőn (ma), a főtáblás küzdelmek egy hét múlva rajtolnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik