Folytassa, Fucsovics! Monteiro nem volt akadály a Garros 3. körében

Vágólapra másolva!
2020.10.03. 13:03
null
Fucsovics először került a legjobb 16 közé a Garroson (Fotó: MTI)
A francia nemzetközi teniszbajnokság harmadik fordulójában a világranglistán 63. helyet elfoglaló Fucsovics Márton  egy nehezebb és két könnyebb játszmában 2 óra 21 perc alatt legyőzte a 84. helyen rangsorolt brazil Thiago Monteirót. A nyolcaddöntőben a 13. helyen kiemelt Andrej Rubljovval találkozik a legjobb 16 között.

 

ROLAND GARROS, PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)
FÉRFIAK, 3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Fucsovics Márton–Thiago Monteiro (brazil) 7:5, 6:1, 6:3

Fucsovics Márton már eddig is pályafutása legjobban sikerült Roland Garrosának nevezheti az ideit, amely a brazil Thiago Monteiro ellen sem ért véget számára – pedig az optimálistól talán kissé távol állt az, ahogy a mérkőzés elkezdődött.

ÉRTÉKELÉS
Sziasztok! Megvan a 3. kör Thiago Monteiro ellen! Így ott vagyok a legjobb 16-ban egy újabb Grand Slamen!!! Igyekeztem nagyon összeszedetten játszani és végig irányítani a meccset! Hétfőn folytatás Rubljov ellen!
Rengeteg erőt ad a biztatásotok! Drukkoljatok tovább!
– írta Facebook-bejegyzésében Fucsovics Márton a mérkőzést követően.

Az első megnyert szervagémre ugyanis az ötödik adogatójátékra kellett várni: Fucsovics vezetett 3:2-re az addig fogadóként 18 pontot szerző brazil ellen, aki az első játszmában remekül tartotta magát. Az első négy játék brékfesztiválja után egészen a 12. játékig kellett várni az újabb fogadóelőnyre, amit Fucsovics ki is használt, ezzel kereken egy óra alatt 7:5-re hozta az első szettet.

A folytatás az első játszma történéseinek fényében némileg meglepően alakult, hiszen miután mindketten hozták saját adogatójátékukat a tíz percig tartó harmadik gémet követően, a brazil összeomlott, s már csak két pontot szerzett a szettben, ami azt is jelentette, hogy Fucsovics 41 perc alatt 6:1-gyel zsebre vágta a második játszmát.

A folytatásban Thiago Monteiro ugyan összekapta magát, ám ez azért kevés volt a szenzációs feltámadáshoz, főleg azért, mert Fucsovics nagyon összeszedetten és koncentráltan teniszezett, ellenfelénél jóval kevesebb ki nem kényszerített hibát követett el, és sokkal stabilabban hozta a pontokat a sikeres első szervákból. A harmadik játszmában Fucsovics az elején gyorsan brékelőnybe került, amit meg is tartott, sőt, fogadóként, 5:3-nál újabb bréklabdához jutott, és a másodikat kihasználva legyőzte a nála két évvel fiatalabb brazilt (6:3).

A MECCSLABDA


Sikerével Fucsovics bejutott a legjobb 16 közé – a Roland Garroson pályafutása során először, míg a Grand Slam-tornákat tekintve összesen harmadszor. A nyolc közé jutásért a torna 13. helyen kiemelt játékosa, az orosz Andrej Rubljov lesz az ellenfele, akit eddigi két találkozásukkor egyaránt legyőzött. A mérkőzésre várhatóan hétfőn kerül sor.

Fucsovics továbbjutásáról az ATP Tour Twitter-csatornája is beszámolt, külön kiemelve, hogy a 28 éves teniszező az első magyar játékos, aki Taróczy Balázs 1984-es nyolcaddöntős szereplése óta bekerült a Roland Garroson a legjobb 16 közé.


A mérkőzés statisztikái (Nagyításhoz kattintson a képre)
A mérkőzés statisztikái (Nagyításhoz kattintson a képre)

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik