Roland Garros: Babos GS-győztesként állna a világranglista élére

Vágólapra másolva!
2018.06.04. 17:49
null
Babos Tímea (jobbra) a Roland Garros-trófeát is elhódítaná (Fotó: AFP)
Babos Tímea először jutott negyeddöntőbe a Roland Garroson, de nem szeretne itt megállni. Kristina Mladenoviccsal megnyerné a női párosok versenyét.

 

„Örülök a győzelemnek és a saját teljesítményemnek, különösen annak, ahogyan az utolsó néhány gémben játszottam – kezdte értékelését a sajtótájékoztatón Babos Tímea. – Ahogy haladt előre a meccs, egyre jobban ment a játék. Ami hiányzik egyesben, hogy jobban a kezembe vegyem az irányítást, az az utolsó néhány gémben megmutatkozott, ott meg tudtam csinálni. Ezért is játszom párost, hogy segítse az egyéni karrierem. Bárkivel párosozom, mindig én vagyok a vezéregyéniség, többnyire én tudom felhozni a partnerem. Most is döcögött Kiki adogatójátéka, de ezért vagyunk jó csapat, mert ilyenkor is nyerni tudunk. Öt-ötnél a harmadik szettben nagy volt a nyomás rajtam, hiszen én szerváltam, de higgadt tudtam maradni, az utolsó gémre pedig büszke vagyok, mert minden pontot, amit megjátszottam, meg is nyertem.”

A Roland Garroson először negyeddöntős Babos hozzátette, következő ellenfelük, a japán duó simán búcsúztatta az ötödik kiemeltet, elég fura játékstílust alkalmaznak, de a magyar teniszező szerint az ő kezükben lesz a mérkőzés sorsa, ha jól teljesítenek, továbbjutnak.

„Most tartunk a felénél, hat meccset kell nyerni, háromnál tartunk. Remélem, itt leszünk még vasárnap – jelentette ki Babos, aki a világelsőségről is beszélt. – Tudom, hogy két győzelem elég az első helyhez, elképesztő lenne, de a legtöbbet mégis az jelentené, ha Grand Slam-győztesként állnék az élre.”

ROLAND GARROS, PÁRIZS (39 197 000 euró, salak)
NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Melichar, Peschke (amerikai, cseh, 13.) 4:6, 6:2, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik