Nadal hetedszer is bajnok Monte-Carlóban

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 16:57
null
Rafael Nadalt Ferrer sem tudta megállítani (Fotó: Reuters)
Címkék
David Ferrer nem tudott csodát tenni, így Rafael Nadal nyerte meg a Monte-Carlóban zajló férfi tenisztornát. A világranglistát vezető klasszis 6:4, 7:5-re verte honfitársát.

Rafael Nadal Andy Murray, míg David Ferrer Jürgen Melzer testén át jutott be a döntőbe Monte-Carlóban, és a papírforma egyértelműen az előbbi sikerét vetítette elő. Nadalnak legendásan jól megy Monte-Carlóban, 2005 óta mindegyik tornát megnyerte a Földközi-tenger partján.

Nadal a harmadik játékban elvette ellenfele adogatását, de Ferrer villámgyorsan visszabrékelt. Ám Ferrer nem tudta hozni a saját adogatását, Nadal három szettlabdához jutott, és a harmadikat értékesítette is. Ez döntő volt, 6:4-re behúzta az első szettet.

A második szettben is a harmadik játékban jött el az első Nadal-brék, de a világelső nem tudta hozni a saját adogatásait, Ferrer jól játszott, és 4:3 után ő vette el ellenfele szerváját.

Harmadik szettre azonban nem volt szükség, Nadal 5:5 után újra brékelt, és miután hozta saját adogatását is, sorozatban hetedszer szerezte meg az első helyet.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO ROLEX MASTERS, MONTE-CARLO
(2 227 500 euró, salak)
DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)–Ferrer (spanyol, 4.) 6:4, 7:5

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik