Nadal Barcelonában sem talált legyőzőre

Vágólapra másolva!
2011.04.24. 18:22
null
Nadalt Barcelonában sem lehetett megállítani (Fotó: Action Images)
Címkék
A Barcelonában rendezett férfi tenisztorna döntőjében a spanyol világelső, Rafael Nadal két szettben, 6:2, 6:4-re felülmúlta honfitársát, David Ferrert, s ezzel az idei második ATP-versenyén győzött. Az előzőt is éppen Ferrer ellen nyerte meg Monte-Carlóban, akkor 6:4, 7:5-re diadalmaskodott.

Az első szettben már a harmadik játékban elvette ellenfele adogatójátékát Rafael Nadal, majd miután sajátját simán hozta, 3:1-nél újra breaklabdához jutott, és Ferrer pontot sem tudott szerezni adogatójátékában, ezzel már 4:1-re vezetett a világelső.

Ezután összekapta magát Ferrer, és elvette ellenfele adogatójátékát, azonban sajátját nem sikerült hoznia, Nadal újabb breaklabdát értékesített, és már az első játszmáért adogathatott, amit nem is hibázott, ezzel 6:2-re behúzta azt.

A világelső a második szettben ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta: rögtön az első játékban breaklabdához jutott, melyet értékesített is. Ezután azonban Ferrer vette el Nadal adogatójátékát, és egyenlített, majd 3:2-nél újra breakelt.

Ekkor azonban Nadal elvette Ferrer adogatójátékát, majd 4:4-nél újabb breaklabdát értékesített, s 5:4-nél már a mérkőzésért és a tornagyőzelemért adogathatott.

Az utolsó játékban is magabiztosan adogatott Nadal, és 40:15-nél Ferrer szélesre ütött egy returnt-t, ezzel a spanyol világelső idei második tornagyőzelmét aratta Monte-Carlo után, és 2005-2009 után begyűjtötte hatodik barcelonai diadalát.

Korábban magyar győztese is volt a katalán tornának: 1978-ban Taróczy Balázs öt játszmában győzte le a fináléban a román Ilie Nastasét.

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA OPEN BANC SABADELL, BARCELONA
(1 550 000 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 1.)– Ferrer (spanyol, 4.) 6:2, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik