Murray tökéletesen hangolt Melbourne-re

Vágólapra másolva!
2012.01.08. 18:45
null
Andy Murray (balra) és Alekszandr Dolgopolov a díjakkal (Fotók: Reuters)
Címkék
Andy Murray brisbane-i tornagyőzelemmel hangolt a január 16-án kezdődő Australian Openre. A chennai tenisztornát Milos Raonic nyerte meg, míg az aucklandi női viadalt a kínai Cseng Csie.

Eddig gyümölcsöző Andy Murray és Ivan Lendl munkakapcsolata. Brisbane-ben Rettegett Ivan az elődöntőt követően a döntőben is a lelátóról figyelte új „tanítványát", aki 1:1 után kilenc játékot nyert meg zsinórban. Alekszandr Dolgopolov ezután három gémet húzott be sorozatban, de hiába jött fel ezzel a második szettben 4:3-ra, Murray a rövidzárlatát követően újra magára talált, és végül 6:1, 6:3-ra megnyerte a 65 perces csatát.

„Szeretném megköszönni a csapatomnak... Lendl úr ott ül fent valahol, megbújva. Ez volt az első hetem az új stábommal, és nagyon élveztem. Remélhetőleg a jövőben még több sikert érek el velük" – nyilatkozta a karrierje 22. ATP-címét begyűjtő Murray a finálé után.

A skót játékos – aki mindhárom eddigi Grand Slam-döntőjét elbukta – a következő hetet Melbourne-ben tölti, már az Australian Openre készülés jegyében.

„Elnézést kérek az elég unalmas teniszem miatt – szabadkozott Dolgopolov a közönség előtt. – Ennyire voltam ma képes. Nem éreztem magam igazán jól a héten, nem voltam teljesen fitt, de finálét játszhattam, így igazán elégedett lehetek."

Jól kezdődött az év Milos Raonic számára is, aki az első kiemelt Janko Tipszarevics megverésével nyerte meg a chennai viadalt. A 21 éves kanadai úgy vesztette el az első játszmát, hogy adogatóként mindössze négy labdamenetet nem ő nyert meg. A második szett szintén rövidítésben dőlt el, de ezúttal Raonic javára. „Természetesen" a döntő felvonás is tie-breakbe torkollott, ebben az ifjú titán 5–0-ra elhúzott, és innen már nem volt visszaút Tipszarevics számára, aki aztán az indiai Leander Paes oldalán legalább a páros döntőt megnyerte.

Raonic 35 ászt ütött a 3 óra 16 perces ütközet során, és úgy lett övé a trófea (pályafutása második tornagyőzelmét aratta), hogy a hét során egyszer sem bukta el a szervajátékát – 14 bréklabdát hárított összesen.

Flavia Pennetta (háttal) eddig bírta a fájdalmat
Flavia Pennetta (háttal) eddig bírta a fájdalmat

Balszerencsés véget ért Flavia Pennetta számára az aucklandi verseny. Az olasz játékos szombaton Julia Görges oldalán a párosok döntőjét veszítette el, vasárnap pedig az egyéni fináléban maradt alul Cseng Csiével szemben. A kínai 2:0-ra vezetett a döntő játszmában, amikor Pennetta feladta a meccset hátsérülés miatt.

„Még nem tudom, mi pontosan a probléma. Holnap valószínűleg lesz egy MR-vizsgálatom. Az első szettben 4:2-nél éreztem először a fájdalmat, ami azután főleg adogatáskor jelentkezett" – beszélt sérüléséről Pennetta.

Cseng Csie döntőbeli mérlege ezzel 4:2-re javult, míg az olasz teniszezőnőé 9:12-re romlott.

„Több mint öt éve vártam az újabb tornagyőzelmemre. Két súlyos sérülésem volt azóta – a csuklómmal és a bokámmal volt gond –, de most újra itt vagyok. Nagyon sajnálom Flaviát, remélem, hogy a jövő héten jobban érzi majd magát" – szólt Cseng Csie jókívánsága.

ATP 250-ES TORNA, BRISBANE INTERNATIONAL, BRISBANE
(434 250 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Murray (brit, 1.)–Dolgopolov (ukrán, 3.) 6:1, 6:3

ATP 250-ES TORNA, AIRCEL CHENNAI OPEN, CHENNAI
(398 250 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Raonic (kanadai, 4.)–Tipszarevics (szerb, 1.) 6:7, 7:6, 7:6

 

WTA-TORNA, ASB CLASSIC, AUCKLAND
(220 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Cseng Csie (kínai)–Pennetta (olasz, 4.) 2:6, 6:3, 2:0-nál Pennetta feladta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik