Murray-nek a szetthátrány sem okozott gondot

Vágólapra másolva!
2011.06.13. 17:12
null
Érthető az öröme: Murray hatalmas csatában kerekedett felül Tsongán (Fotó: Action Images)
Címkék
Andy Murray három szettben felülmúlta Jo-Wilfried Tsongát a londoni Queen's Clubban zajló ATP-torna fináléjában, ezzel megnyerte a sorozatot. A mérkőzés első szettje ugyan a francia teniszezőé volt, ezután azonban fordítani tudott a második helyen kiemelt brit.

 

Az első szettben 3:2-ig mindkét teniszező hozta saját adogatását különösebb probléma nélkül, akkor azonban Tsonga három bréklabdához jutott Murray szervagéme során, melyből az elsőt rögtön értékesítette is, így 4:2-re vezetett.

Ezután a felek 5:3-ig újfent hozták adogatásukat, ekkor Tsonga adogathatott az első játszma megnyeréséért. Murray két bréklabdához jutott a francia szervagémében, az ötödik helyen kiemelt teniszező azonban hárította ezeket, sőt a szettet is megnyerte.

MURRAY: ÖRÖM VOLT NÉZNI TSONGÁT
„Az első két szettben teljesen más sportot űzött, mint én, soha senkit nem láttam így játszani. Öröm volt nézni a játékát, a háló másik oldalán állni már kevésbé volt az. Többféle szerva-variációt is bevetett, nagyon agresszívan teniszezett, mégis le tudtam brékelni” – fogalmazott diadalittasan a döntő után Andy Murray.

A második játszmában 4:3-nál Murray négyszer is bréklabdához jutott Tsonga adogatásánál, de a francia rendre hárította ezeket – hol a háló segítségével, hol zseniális technikai képességeinek segítségével –, és végül megnyerte adogatójátékát.

Mivel mindkét teniszező hozta saját szerváját, 6:6-nál következhetett a rövidítés. 1:1-nél Murray minibréket értékesített, majd Tsonga visszabrékelt, a brit 4:2-re vezetett. Ezután Murray újabb két minibréket csinált, így 7:2-re megnyerte a rövidítést, ezzel 7:6-ra a második szettet.

A döntő játszmában 1:1-nél adogatott Tsonga, és Murray ismét kétszer bréklabdához jutott, ám nem tudott élni a lehetőséggel. Ekkorra a francia már ellenfele tizedik bréklabdáját hárította.

2:2-nél ismét Tsonga szervált, és Murray újfent bréklabdához jutott, amit ezúttal már ki is használt, egy remek tenyeressel nyerte meg a gémet, majd 4:2-re meglépett. Ezután mindketten rendre hozták saját adogatásukat, végül Murray 6:4-re megnyerte a döntő szettet, s ezzel a mérkőzést is.

TSONGA MOSOLYGOTT
„Murray nagyszerű játékos, remekül teniszezett ma. Legközelebb megpróbálom legyőzni” – nyilatkozta a mérkőzés után széles mosollyal az arcán Jo-Wilfried Tsonga.

Pályafutásuk során ez volt a hatodik összecsapása a két teniszezőnek, Murray ötödik győzelmét aratta, míg Tsonga mindössze a 2008-as Australian Openen tudta felülmúlni ellenfelét.

ATP 250-ES TORNA, AEGON CHAMPIONSHIPS, QUEEN'S CLUB, LONDON
(627 700 euró, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Murray (brit, 2.)–Tsonga (francia, 5.) 3:6, 7:6, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik