Murray legyőzte Federert a sanghaji döntőben

Vágólapra másolva!
2010.10.17. 12:50
null
Murray ezúttal sokkal jobb volt, mint Federer (Fotó: Reuters)
A negyedik helyen kiemelt brit Andy Murray nyerte meg a Sanghajban zajló ATP 1000-es férfi tenisztornát, miután a döntőben a vártnál könnyedébben legyőzte a svájci Roger Federert.

Andy Murray ebben a naptári évben a második ATP-tornagyőzelmét aratta, nem is akárki ellen. A brit játékos a korábbi világelső svájci Roger Federert győzte le a sanghaji torna fináléjában. Méghozzá nagyon simán.

Murray teljesen megérdemelten nyert, végig irányította a játékot, és tökéletes taktikát dolgozott ki svájci riválisa ellen. Ennek köszönhetően nagyon hamar véget is ért a találkozó: mindössze 84 percre volt szüksége Murraynek, hogy 6:3, 6:2-re nyerjen.

Murraynek amúgy is jól megy a svájci ellen, pályafutásuk során eddig 13-szor találkoztak egymással, Federer mindössze ötször nyert...

„Remekül szerváltam, jól ütöttem meg a labdákat a pálya hátsó részétől. Nyilvánvaló, hogy Roger olyan teniszező, aki mindenképpen irányítani szeretne, úgyhogy ellene meg kell próbálni lassítani a játékot. Ezt meg tudtam valósítani, úgyhogy nagyon boldog vagyok" – mondta a találkozót követően Murray.

Murray pályafutása során 24 ATP-döntőt játszott, s ezek közül 16-ot megnyert.

ATP 1000-ES TORNA, SHANGHAI ROLEX MASTERS, SANGHAJ
(3 240 000 dollár, kemény pálya) 
DÖNTŐ
Murray (brit, 4.)–Federer (svájci, 3.) 6:3, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik