Kvitová-diadal: Novotná nyomdokaiban

Vágólapra másolva!
2011.07.02. 17:03
Címkék
A cseh Petra Kvitová 6:3, 6:4-re legyőzte az ötödik helyen kiemelt Marija Sarapovát a wimbledoni teniszbajnokság fináléjában, ezzel megnyerte a sorozatot. A 21 éves teniszező élete első Grand Slam-tornagyőzelmét aratta.  
Kvitová remek játékkal múlta felül Sarapovát a döntőben (Fotó: Reuters)

Sarapova rögtön lebrékelte ellenfelét az első gémben, majd saját adogatása során bajba került: Kvitová 40:0-ra meglépett, és három bréklabdához jutott. Az elsőt még hárította az orosz lány, a másodiknál azonban hibázott, így a cseh teniszező gyorsan egyenlített.

A hatodik játékban Sarapova két kettős hibát is vétett, így elvesztette adogatását, majd Kvitová sajátját behúzva 5:2-re meglépett. Ekkor az orosz teniszező a szettben maradásért adogatott. Cseh ellenfele játszmalabdához jutott, amelyet Sarapova hárított, majd 5:3-ra szépített. A következő gémben azonban Kvitová ellenállhatatlanul teniszezett, semmire hozta adogatását, ezzel megnyerte a szettet.

ARN GRÉTA, A JÓS – MÁJUSBAN MEGMONDTA, HOGY KVITOVÁ NYERI WIMBLEDONT

Arn Gréta május 23-án, a Roland Garros első fordulójában vereséget szenvedett Petra Kvitovától.

A magyar teniszező a mérkőzés után azt mondta, hogy meggyőződése, hogy a cseh lány diadalmaskodik Wimbledonban...

A második játszmában Kvitová vitte véghez azt, amit Sarapova az elsőben: elvette ellenfele adogatását a nyitó játékban egy szenzációs tenyeressel, azonban az első szettől eltérően ő hozta sajátját (nem úgy, mint akkor Sarapova), így 2:0-ra vezetett.

Ezután Sarapova meglepően magabiztosan adogatott, semmire hozta szervagémét. Sőt, magasabb fokozatba kapcsolt, ugyanis bréklabdához jutott a következő játékban, és azt a cseh teniszező röptéje után egy remek fonákkal értékesítette, ezzel egyenlített.

Az ötödik gémben Sarapova adogatásánál Kvitová jutott bréklabdához, azonban az orosz hárítani tudta azt. Ezután a cseh teniszezőnek ismét fogadóelőnye volt, amelyet egy hatalmas tenyeres-kereszttel használt ki, majd saját szervagémét megnyerve ismét vezetett.

3:2-nél nagy lépést tehetett volna a mérkőzés megnyerése felé Kvitová, azonban hosszas küzdelem után elbukta adogatását, így Sarapova egyenlített.

3:3-nál átvehette volna a vezetést Sarapova, azonban Kvitová két bréklabdához jutott, amelyből rögtön az elsőt ki is használta a cseh teniszező, így 4:3-ra, majd saját adogatását megnyerve 5:3-ra meglépett.

Sarapova ezután a mérkőzésben maradásért adogatott, és meglepetésre semmire nyerte a gémet. A következő játékban azonban tehetetlen volt Kvitová remek szervái ellen, aki 40:0-nál három meccslabdához jutott. A cseh teniszező stílusosan, egy ásszal fejezte be a találkozót, ezzel pályafutása első Grand Slam-diadalát aratta.

A MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATOK
Petra Kvitová: – Nehéz szavakat találni. Itt állok a trófeával a kezemben, miközben több nagyszerű játékos foglal helyet a királyi páholyban. Természetesen feszült voltam a döntő előtt, de reméltem, hogy nyerhetek, és tudtam, hogy a fontos pontokra kell a legjobban koncentrálnom. Nagyon jó érzés, hogy Jana Novotná és Martina Navratilová is végignézte a döntőt, sőt, támogattak, és jó tanácsokkal láttak el bajnokság során.
Marija Sarapova: – Sajnos, csak egy ember győzhet. Évek óta elképesztő szurkolóim vannak, nagyon jó érzés ide visszatérni és kezemben fogni a másodiknak járó trófeát. Természetesen nyerni akartam, de vissza fogok térni ide, és győzni fogok.”
ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON
(14 600 000 font, fű)

NŐI EGYES

DÖNTŐ
Kvitová (cseh, 9.)–Sarapova (orosz, 5.) 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik