Koronavírus: Federer is beszállt a megelőzési kampányba

Vágólapra másolva!
2020.03.21. 22:58
A svájci egészségügynek is egyre nagyobb gondokat okoz a koronavírus-járvány. A fejleményeket látván Roger Federer, a világklasszis teniszező megtörte a csendet, és a közösségi médiában elővigyázatosságra, a rendkívüli intézkedések komolyan vételére intett.

„Sokkal többször mosok kezet, mint általában, és otthon maradok – mondta a térdsérülésből lábadozó Roger Federer a közösségi médiában terjedő rövid videóban. – Sohasem volt ilyen fontos, hogy vigyázzunk egymásra, mindenekelőtt az idősekre és a kiszolgáltatottakra. Tartsunk egymástól legalább kétméternyi távolságot, és tekintsünk el a kézfogástól. Én már egy ideje senkivel sem rázok kezet. A válság súlyos. Remélem, mindenki komolyan veszi a kialakult helyzetet, nagyon-nagyon komolyan. Senki sem akarhatja, hogy örök életünkre karanténba szoruljunk.”„Sokkal többször mosok kezet, mint általában, és otthon maradok – mondta a térdsérülésből lábadozó Roger Federer a közösségi médiában terjedő rövid videóban. – Sohasem volt ilyen fontos, hogy vigyázzunk egymásra, mindenekelőtt az idősekre és a kiszolgáltatottakra. Tartsunk egymástól legalább kétméternyi távolságot, és tekintsünk el a kézfogástól. Én már egy ideje senkivel sem rázok kezet. A válság súlyos. Remélem, mindenki komolyan veszi a kialakult helyzetet, nagyon-nagyon komolyan. Senki sem akarhatja, hogy örök életünkre karanténba szoruljunk.”

Szombati hírek szerint Svájcban a fertőzöttek száma meghaladta a 6500-at, a fertőzés szövődményeiben eddig 75-en hunytak el.

Alain Bersat egészségügyi miniszter az egészségügyi dolgozók emberfeletti küzdelméről, a kórházi férőhelyek vészes fogyásáról beszélt, Federer ezt követően szólalt meg a megelőzés érdekében indított kampány keretében.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik