Ki állítja meg Djokovicsot? Nadalnak sem sikerült

Vágólapra másolva!
2011.05.08. 21:24
null
Djokovics a madridi trófeával (Fotók: Reuters)
Novak Djokovics továbbra is veretlen idén. A szerb teniszező a madridi salakpályás torna döntőjében 7:5, 6:4-re győzött a világelső Rafael Nadal ellen.

Mindkét játékos tiszteletet parancsoló sorozattal a háta mögött várhatta a finálét: Djokovics ugyebár a szezonban eddig mind a 31 mérkőzését megnyerte, míg Nadal zsinórban 37 salakos győzelemnél járt.

KVITOVÁ: IRÁNY A TOP 10
A hölgyek döntőjét Petra Kvitová nyerte Madridban, miután 7:6, 6:4-re legyőzte Viktorija Azarenkát. a cseh lány idei harmadik tornagyőzelmét aratta (Brisbane-ben és Párizsban diadalmaskodott korábban), hétfőtől pedig pályafutása során először az első tízben lesz a világranglistán.

Az egymás elleni mérlegük a spanyol felé billent (16–9), ráadásul ezen a borításon eddig még nem kapott ki a szerbtől. Utóbbi szinte sokkolta a madridi közönséget, ugyanis 4:0-ra ellépett az elején. Nadalt nem könnyű „leütni" a pályáról, főleg nem salakon, Djokovics azonban ezzel mit sem törődött.

Nadalt persze nem olyan fából faragták, hogy ilyen helyzetben feladja, 5:2-nél hozta a szerváját, majd másodszor is elvette a szerbét. Feljött 5:4-re, és szettlabdát hárítva ki is egyenlített. Hiába való volt azonban minden erőfeszítése, Djokovics 6:5-nél kihasználta harmadik játszmalabdáját, mégpedig egy igen szerencsés ütéssel, ám rászolgált a háló segítségére, mivel végig nagyszerűen játszott.

TUDTA-E, HOGY
– Djokovics az első teniszező, aki tízszer le tudta győzni Nadalt.
– Djokovics a második játékos, aki ATP-torna döntőjében megverte a spanyol klasszist. Korábban ez (kétszer is) Federernek sikerült.

A második szett elején Nadal rögtön brékelni tudott – többek között egy fantasztikus pont megnyerésével, amikor visszafelé futva, a lábai között ütötte meg a labdát, amely bepottyant az ámuló Djokovics mögött.

Ez akár fordulópontnak is bizonyulhatott volna, ám nem lett az. Olyannyira nem, hogy Djokovics egyből visszavette elbukott adogatását, majd ezt követően 5:4-es vezetéséig mindketten hozták a szervájukat. Ekkor azonban megint nagy bajba került Nadal, aki 0:40 után az első meccslabdát még hárította ugyan, a másodiknál viszont szélesre ütötte a labdát. Djokovics tehát egymás után harmadszor győzte le a világelsőt (Indian Wellsben és Miamiban még három szettre volt ehhez szüksége), salakon viszont először sikerült ez neki.

NADAL VS. DJOKOVICS

Iker Casillas és Cristiano Ronaldo is megtekintette a helyszínen párjával a mérkőzést
Iker Casillas és Cristiano Ronaldo is megtekintette a helyszínen párjával a mérkőzést
ATP 1000-ES TORNA, MUTUA MADRILENA MADRID OPEN, MADRID
(2 835 000 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 2.)–Nadal (spanyol, 1.) 7:5, 6:4
WTA-TORNA, MUTUA MADRILENA MADRID OPEN, MADRID
(4 500 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Kvitová (cseh, 16.)–Azarenka (fehérorosz, 4.) 7:6, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik