Jól nyitott Szávay Ágnes a monterreyi tornán

Vágólapra másolva!
2010.03.03. 01:46
null
Nem volt könnyű: Szávay kétórás csatában verte meg Görgest (Fotó: Action Images – archív)
Ha igen nagy küzdelem árán is, de bejutott Szávay Ágnes a monterreyi WTA-tenisztorna 2. fordulójába, miután 6:3, 3:6, 6:3-ra legyőzte a német Julia Görgest. Szávayra a második körben is német ellenfél vár: a Hradeckát sima két szettben megverő Grönefelddel csap össze.

Közel sem indult simán a meccs: Szávaynak 40:40 után kellett kiszerválnia Julia Görgest első adogatójátékánál, egyben a meccs első játékánál. Ennél jobb volt a folytatás: Szávay egyre magabiztosabb lett saját szerváinál, Görges viszont szenvedett, 2:1 után alig tudta hozni az adogatását. A magyar teniszező 4:3 után tudta végül – hatodik bréklabdáját értékesítve – elnyerni a német adogatójátékát, majd azzal a lendülettel 39 perc alatt hozta is a játszmát.

A szervájával máskor gyakran küszködő Szávay elégedett lehetett statisztikáival: beütötte az első adogatások 73 százalékát, megnyerte az ezek után következő labdamenetek 71 százalékát, ráadásul kettős hibát sem követett el – vártuk a hasonló folytatást.

A második szettben a magyar teniszező egyből előnybe kerülhetett volna, de Görges megvédte szervagémjét, majd 2:1-es vezetésénél először ingott meg Szávay, el is bukta saját szerváját. A kontra rögtön jött: Szávay villámgyorsan három bréklabdához jutott, és nullára húzta be a játékot.

Sajnos a folytatás nem sikerült ilyen lendületesre: a magyar éljátékos ugyan még egyenlített, de 3:3 után nem nyert játékot – Görges végül egy ásszal fejezte be a szettet, jöhetett a döntő játszma.

Eleinte viszonylag simán hozta mindkét teniszező az adogatását, de 3:2-es Szávay-vezetésnél a magyar játékos elkapta a fonalat, és második lehetőségét kihasználva brékelőnybe került. Innen már „csak" ki kellett szerválni a szettet – ehhez képest kis híján egyből visszajött a meccsbe Görges, viszont Szávay 30:40-nél jól koncentrált, hozta az adogatását, ezzel 5:2-re vezetett.

Görges mentette, ami menthető (feljött 5:3-ra), de a végső szó Szávayé volt: a magyar lány kereken két óra alatt 6:3, 3:6, 6:3-ra győzött.

1. FORDULÓ
Szávay (magyar, 5.)–Görges (német) 6:3, 3:6, 6:3
Hercog (szlovén)–Dentoni (olasz) 6:2, 6:4
WTA-TORNA, MONTERREY OPEN, MONTERREY (220 000 dollár, kemény pálya) 
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Benesová (cseh)–Craybas (amerikai) 3:6, 6:2, 6:1
Cornet (francia)–B. Zahlavová-Strycová (cseh) 6:3, 6:1
Pavljucsenkova (orosz, 3.)–Tatisvili (grúz) 6:1, 6:2
Mayr (osztrák)–Szavcsuk (ukrán) 7:6, 6:0
Grönefeld (német)–Hradecká (cseh) 6:2, 6:4
Errani (olasz)–Cirstea (román) 6:2, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik