Henin először nyert tornát visszatérése óta

Vágólapra másolva!
2010.05.02. 18:20
null
Justine Henin Stuttgartban ünnepelhetett tornagyőzelmet (Fotó: Action Images)
Címkék
Justine Henin 2008 februárja óta nem nyert tornát, az idén két döntőben, Brisbane-ben és az Australian Openen is vereséget szenvedett, ezúttal viszont győzelmet aratott a 700 000 dollár összdíjazású stuttgarti tenisztornán. A fináléban az ausztrál Samantha Stosurt verte meg három szettben, 6:4, 2:6, 6:1-re.

A döntő első játszmájában Heninnek 2:2-nél sikerült elvennie Samantha Stosur adogatását, és brékelőnyét meg is tartotta, így 6:4-re megnyerte a szettet. Az ausztrál teniszezőnek csak egy bréklabdája volt az első játszmában, ezt azonban Henin hárította.

A második szettben az ausztrál lány 3:2-es vezetésénél Stosurnak volt lehetősége brékelni. Henin kétszer hárítani tudta az ausztrál lehetőségét, de harmadszorra már tehetetlen volt, ezzel Stosur jutott brékelőnyhöz. Miután saját szervajátékát is hozni tudta, az egyenlítésért fogadhatott. A második szettlabdáját sikerült kihasználnia, vagyis 6:2-re megnyerte a játszmát, és kiegyenlített.

A döntő szettet jól kezdte az ausztrál Stosur, adogatását semmire nyerte, de ezután Henin nemcsak hozta saját szerváját, de brékelte is ellenfelét. Ez 1:3-nál ismét sikerült neki, 1:5-nél pedig már a mérkőzésért fogadhatott. Nem is hibázott, meccslabdáját kihasználva 6:1-re megnyerte a döntő szettet, ezzel tornagyőzelmet ünnepelhetett.

Bár a szettek eredményét tekintve a játszmák simának tűntek, a játékosok szinte minden mutatóban megegyező teljesítményt nyújtottak, az összes megnyert pont tekintetében is csak öt ponttal győzött Justine Henin.

WTA-TORNA, PORSCHE TENNIS GRAD PRIX, STUTTGART
(700 000 dollár, salak) 
DÖNTŐ
Henin (belga)–Stosur (ausztrál, 7.) 6:4, 2:6, 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik