Görges világelsőt vert a stuttgarti fináléban

Vágólapra másolva!
2011.04.24. 19:18
null
Görges a pénzdíj mellett egy Porschével is gazdagodott Stuttgartban (Fotó: Action Images)
Címkék
A Stuttgartban rendezett salakpályás női tenisztorna fináléjában a német Julia Görges (32. a világranglistán) két szettben, 7:6, 6:3-ra legyőzte a világelső Caroline Wozniackit, ezzel pályafutása második WTA-tornagyőzelmét aratta. Az elsőt 2010 nyarán, Bad Gasteinben abszolválta.

 

Az első szettben mindkét teniszező magabiztosan adogatott, Caroline Wozniacki jutott mindössze egyszer breaklabdához, Julia Görges azonban magabiztosan hárította azt. Így 6:6-os állásnál tiebreak következhetett.

A túlórában Görges remekül kezdett, és 5:2-re meglépett dán ellenfelétől. Ekkor Wozniacki a hálóba vágott egy tenyerest, majd szépített 6:3-ra, azonban ezután egy újabb tenyerest hibázott, mellyel 7:3-ra a tiebreaket, 7:6-ra pedig az első játszmát a német teniszező nyerte.

A második szettben Görges remekül kezdett, és 3:0-s előnyre tett szert az első három játék után. 3:1-nél Wozniacki két breaklabdához is jutott, a német teniszező azonban egy remek tenyeressel és egy röptével hárította azokat, és 4:1-re meglépett.

5:2-nél Görges kétszer is meccslabdához jutott Wozniacki adogatása során, azonban ezeket rendre hárította a világelső, majd a német játékos saját adogatásában már nem hibázott, és 6:3-ra a második szettet is behúzta, ezzel profi pályafutása második tornagyőzelmét aratta, és először győzte le Caroline Wozniackit.

WTA-TORNA, PORSCHE TENNIS GRAND PRIX, STUTTGART
(721 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Görges (német)– Wozniacki (dán, 1.) 7:6, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik