Fucsovics óriási csatában, meccslabdáról kapott ki

Vágólapra másolva!
2012.06.18. 19:57
null
Fucsovics közel állt az óriási bravúrhoz (Fotó: Pozsonyi Zita – NS-archív)
Címkék
A ’s-hertogenboschi férfi tenisztorna első fordulójában a világranglista 555. helyén álló Fucsovics Márton óriási csatában, meccslabdáról kikapott a ranglista-70. japán Ito Tacumától.

 

A magyar teniszező vasárnap a selejtező 2. fordulójában a német Christopher Kast három, a harmadikban a horvát Nikola Mekticet két játszmában múlta felül, így pályafutása során először került főtáblára.

„Örülök, hogy végre főtáblára kerültem, hosszú munka eredménye ez, az elmúlt hónapokban keményen edzettem, hogy sikerüljön. A két vasárnapi meccs ellenére sem vagyok fáradt. Kezdek belejönni a játékba, a szerva is egyre jobban megy” – mondta Fucsovics vasárnapi második mérkőzése után.

A főtábla első fordulójában a 70. helyen álló Ito Tacuma várt rá, és egy magabiztosan megnyert adogatás után a másodikban egy bréklabdát hárítva hozta is a játékát a magyar (2:1).

A következő gémben a japán szervájánál Fucsovics jutott fogadóelőnyhöz, azonban ő sem tudott élni az eséllyel, így egészen 4:3-as magyar előnyig fej fej mellett haladtak a felek.

Itt azonban a 20 éves magyar 0:40-nél három bréklabdához jutott, és már az elsővel elvette ellenfele játékát, így 5:3-nál a szett megnyeréséért adogathatott, 40:0-t követően pedig egy ásszal lerendezte a 31 percig tartó első felvonást (6:3).

A folytatásban hosszú idő után Ito is pontot szerzett, de 15:30-nál így is közel volt a két újabb bréklehetőséghez Fucsovics, végül azonban a japán ezt a játékot és két adogatással később egy újabb 15:30-cal indulót is megfordított, miközben a magyar sem hibázott (3:3).

Ito 4:3-as előnyénél Fucsovics ásszal ugyan hárított egy bréklabdát, a másodikkal azonban már élt a japán, és 5:3-as előnyénél ezúttal ő szervált a játszma megnyeréséért és a kiegyenlítésért. Bár Fucsovics két szettlabdát hárítva bréklabdához jutott, nem tudta ebből visszavenni elveszített játékát, majd végül a negyedik játszmalabdával Ito már élt, így 70 perc játék után jöhetett a döntő felvonás (3:6).

A harmadik szettben maratoni hosszúságú játékok váltották egymást, 1:1-nél Fucsovicsnak bréklabdákat kellett hárítania, 4:3-as előnyénél Ito állt háromszor is közel hozzá, hogy elbukja szerváját.

A magyar teniszező újabb sikeres adogatását követően 5:4-es vezetésénél mérkőzéslabdához jutott, de a japán fordítani tudott innen (5:5), majd miután mindketten hozták következő szervájukat jöhetett a rövidítés.

Itt Fucsovics nagyon beragadt, Ito gyorsan 3:0-s előnyre tett szert, majd egy újabb minibrék után 5:1-nél cseréltek térfelet a felek. 6:1-nél a japán 5 mérkőzéslabdához jutott, és bár Fucsovics egyet hárított, Ito nyert és jutott a második fordulóba (6:7).

ATP 250-ES TORNA, UNICEF OPEN, ’S-HERTOGENBOSCH (398 250 euró, fű)
1. FORDULÓ
Ito T. (japán)–Fucsovics (magyar) 3:6, 6:3, 7:6
L. Mayer (argentin)–Ledovszkih (orosz) 6:4, 6:2
O. Rochus (belga)–Zsaziri (tunéziai) 6:4, 4:0-nál Zsaziri feladta
Sijsling (holland)–J. Nieminen (finn, 6.) 6:2, 6:4
J. Melzer (osztrák, 3.)–Kunyicin (orosz) 6:1, 6:1
Paire (francia)–Goffin (belga) 6:1, 6:4
Petzschner (német)–Turszunov (orosz) 6:4, 6:2
Pavic (horvát)–Haase (holland, 4.) 6:4, 7:6
Müller (luxemburgi)–Giraldo (kolumbiai, 5.) 7:6, 6:7, 6:3
Falla (kolumbiai)–Ramírez-Hidalgo (spanyol) 6:4, 6:4
Lorenzi (olasz)–Dodig (horvát) 6:4, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik