Federer játszott már jobban is, de győzött

Vágólapra másolva!
2011.01.23. 07:20
null
Federer közepes teljesítménnyel is győzött (Fotó: Action Images)
Roger Federer továbbra sem nyújt meggyőző teljesítményt, csak nehezen, négy játszmában tudta legyőzni a spanyol Tommy Robredót (52. a világranglistán) a negyeddöntőbe kerülésért az Australian Openen. Tomás Berdych viszont szettet sem veszítve lépett túl a kilencedik kiemelt Fernando Verdascón. A hölgyeknél a világelső Caroline Wozniacki és a kínai Li Na is győzött.

Az első szett alapján nem gondolhatta senki, hogy Roger Federernek gondja lehet a negyeddöntőbe jutással. A világranglista-2. svájci tökéletesen szervált, saját adogatásai mögött egyetlen labdamenetet sem veszítve, 6:3-mal nyitott.

Aztán a második szett közepén néhány perces rövidzárlat következett a svájci játékában, amelyet kihasznált a szinte hiba nélkül játszó Robredo és kiegyenlített (3:6). Ezt követően még hosszú időbe telt mire Federer újra megtalálta a ritmust, akinek azonban közepes teljesítmény is elég volt a négyjátszmás sikerhez, amellyel bejutott a nyolc közé. A svájci egyhuzamban huszonhetedszer játszhat Grand Slam-negyeddöntőt, amivel beállította Jimmy Connors rekordját.

A 2008-as győztes Novak Djokovics 6:3, 6:4, 6:0-ra verte a tizennegyedik kiemelt Nicolás Almagrót, és energiatakarékos üzemmódban is bejutott a legjobb nyolc közé. A vasárnap 104 percet pályán töltő világranglista-3. szerb volt az első negyeddöntős az uraknál, s győzelmével tavalyi szereplését már megismételte.

A hatodik kiemelt Tomás Berdych parádésan teniszezve (32 nyerő ütés, 8 ki nem kényszerített hiba), egy óra 57 perc alatt, három sima szettben győzte le a 2009-es elődöntős Fernando Verdascót. A cseh teniszező a négy közé jutásért Novak Djokoviccsal játszik majd.

A hölgyeknél a világelső Caroline Wozniacki bejutott a negyeddöntőbe, miután nyolcvan perc alatt 6:3, 6:4-re legyőzte a lett Anastasija Sevastovát (46. a világranglistán).

Sevastova meglepően jól és bátran kezdte pályafutása első Grand Slam-nyolcaddöntőjét, azonnal brékelőnybe került. A lett már 3:1-re is vezetett, azonban Wozniacki lassan játékba lendült, és egyhuzamban öt játékot nyerve behúzta az első szettet. Ezt követően is a világelső volt folyamatosan előnyben, azonban néhány perces kihagyásokkal többször is „visszaengedte" ellenfelét a meccsbe. Wozniacki utoljára 4:4-nél vette el Sevastova adogatását, és ezt követően már nem engedte ki kezéből az előnyt, nyolcvan perc után fogadhatta ellenfele gratulációját.

„Sevastova nehéz ellenfél volt, remekül olvassa a játékot. Nehezebb meccs volt, mint amit az eredmény mutat. Egyelőre nem mindig találom a ritmust, még nem a legjobb játékomat nyújtottam" – mondta önkritikusan a világelső a mérkőzést követően.

A kilencedik kiemelt Li Na a vártnál könnyebben, 6:3, 6:3-ra győzte le a nála eggyel magasabban rangsorolt fehérorosz Viktorija Azarenkát. A kínai játékos így már csak egy győzelemre van attól, hogy 2010 után újra négy közé jusson.

 

 AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (25 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Federer (svájci, 2.)–Robredo (spanyol) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2
Berdych (cseh, 6.)–Verdasco (spanyol, 9.) 6:4, 6:2, 6:3
Djokovics (szerb, 3.)–Almagro (spanyol, 14.) 6:3, 6:4, 6:0
 
NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Wozniacki (dán, 1.)–Sevastova (lett) 6:3, 6:4
Li Na (kínai, 9.)–Azarenka (fehérorosz, 8.) 6:3, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik