Federer az idén sem marad trófea nélkül

Vágólapra másolva!
2012.02.20. 01:09
null
Roger Federer a rotterdami „görbe tükörrel” (Fotók: Reuters)
Címkék
A rotterdami döntőben Juan Martín del Potrót megverő Roger Federer 2012-ben az első, a Dohában diadalmaskodó Viktorija Azarenka már a harmadik tornagyőzelmét gyűjtötte be, az e heti dél-amerikai teniszversenyeken pedig spanyol játékos lett a végső győztes.

 

Federer a rotterdami elődöntőben igen gyengén kezdett Nyikolaj Davigyenko ellen, most viszont nem követte el ezt a hibát. Ütéseit remekül variálva, ellenfelét jól mozgatva 5:0-s előnyre tett szert. Del Potro csak ezután „iratkozott fel” az eredményjelzőre, de ezzel is csak a lenullázást tudta elkerülni.

A második játszma sokkal nagyobb küzdelmet hozott, de hiába javult fel az argentin, a legfontosabb labdamenetekből mindig Federer került ki győztesen. Jellemző, hogy Del Potro a hét bréklabdájából egyet sem tudott kihasználni a mérkőzés során. A svájci végül 1 óra 26 perc alatt győzött, és immár biztos, hogy sorozatban 12. évét is legalább egy tornagyőzelemmel zárja. A világranglista harmadikja döntőbeli mérlegét 71–30-ra alakította, Del Potro ellen pedig már kilencedszer nyert 11 próbálkozásból.

Viktorija Azarenka és a Katari Teniszszövetség elnöke
Viktorija Azarenka és a Katari Teniszszövetség elnöke

 

A dohai döntőre Martina Hingis is kilátogatott
A dohai döntőre Martina Hingis is kilátogatott

Megvédte címét, összesen pedig harmadszor nyerte meg a Brasil Opent a spanyol Nicolás Almagro, aki a Sao Pauló-i döntőben 18 ász segítségével verte meg Filippo Volandrit. Az olasz játékos legutóbb hat éve, Palermóban tudott ATP-tornát nyerni, az újabb diadalra tovább kell várnia.


Viktorija Azarenkán nem látszott meg, hogy az Agnieszka Radwanska elleni elődöntőben kisebb bokasérülést szenvedett, a dohai fináléban Samantha Stosur ellen egyoldalú mérkőzésen gyűjtötte be idei harmadik tornagyőzelmét.

A fehérorosz világelső 2012-ben eddig mind a 17 mérkőzését megnyerte. Pályafutása 11. WTA-tornagyőzelme volt ez, és a tizedik, amit kemény pályán aratott.

Lara Arruabarrena győzelmével ért véget a bogotái salakpályás női verseny, miután a spanyol játékos a döntőben 6:2, 7:5-re legyőzte a négy között Babos Tímeát búcsúztató orosz Alekszandra Panovát.

ATP 500-AS TORNA, ABN AMRO WORLD TENNIS TOURNAMENT, ROTTERDAM (1 207 500 euró, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
DÖNTŐ
Federer (svájci, 1.)–Del Potro (argentin, 3.) 6:1, 6:4

ATP 250-ES TORNA, BRASIL OPEN 2012, SAO PAULO 475 300 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Almagro (spanyol, 1.)–Volandri (olasz) 6:3, 4:6, 6:4

 

WTA-TORNA, QATAR TOTAL OPEN 2011, DOHA
(2 168 400 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Azarenka (fehérorosz, 1.)–Stosur (ausztrál, 3.) 6:1, 6:2
WTA-TORNA, XX COPA BBVA COLSANITAS, BOGOTÁ (220 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Arruabarrena-Vecino (spanyol)–Panova (orosz) 6:2, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik