Federer a kék mennyországban: siker Madridban

Vágólapra másolva!
2012.05.13. 19:50
null
Federer Madridban újabb tornagyőzelmet ünnepelhetett (Fotó: Reuters)
Címkék
Roger Federer nyerte meg a madridi férfi tenisztornát, miután a döntőben szetthátrányból fordított Tomás Berdych ellen. A svájci kiválóság 3:6, 7:5, 7:5-re győzött, ezzel rekordot jelentő 20. ATP 1000-es tornáján végzett az élen.

 

Federer 20. ATP 1000-es tornagyőzelmét aratta, ezzel beérte az örökranglista élén Rafael Nadalt (aki áprilisban, monacói sikerével érte el ezt a mérföldkövet). A svájci teniszező 258 meccset nyert ATP 1000-es tornákon, amivel rekordernek számít.

Sikerével feljön a második helyre a hétfőn életbe lépő világranglistán, ez legutóbb 2011 márciusában sikerült neki. Federer ebben az esztendőben – Rotterdam, Dubai és Indian Wells után – már negyedik tornagyőzelmét aratta.

Az első szettben Berdych egyszer vette el Federer adogatását, ám ez pont elég volt a játszma behúzásához. A cseh teniszező támadólag lépett fel, bátran kezdeményezett, így megérdemelten nyerte meg a szettet.

Berdych a második játszma elején korán elveszítette adogatását, majd Federer 5:2-re meglépett. A cseh azonban 5:5-ig visszaküzdötte magát, ám riválisa rendezte sorait, és újabb bréket értékesített, amivel egyenlített.

A döntő szettben a színvonal látványosan csökkent, Federer 5:3-as vezetéshez jutott – miután Berdych két kettős hibát is elkövetett –, ám nem tudta befejezni a mérkőzést, a világranglistán hetedik teniszező 6:5-re feljött, majd három meccslabdát is hárított. A hajrát Federer bírta jobban idegekkel, és 7:5-re győzött.

Federer ötödik madridi döntőjéből a harmadikat nyerte meg.

„Gratulálok Tomásnak. Biztos vagyok benne, hogy sokszor fogunk még találkozni a pályán. Köszönöm mindenkinek, aki ilyen különlegessé tette nekünk ezt a napot. Nagyon várom a következő évi versenyt" – fogalmazott a meccs után Federer.

ATP 1000-ES TORNA, MUTUA MADRID OPEN, MADRID (3 090 150 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Federer (svájci, 3.)–Berdych (cseh, 6.) 3:6, 7:5, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik