Djokovics továbbra is veretlen idén, újra legyőzte Nadalt

Vágólapra másolva!
2011.04.03. 22:39
null
Djokovics őrzi remek idei formáját (Fotó: Action Images)
Címkék
A Miamiban rendezett ATP-torna döntőjében Novak Djokovics 3 óra 21 perc alatt, 4:6, 6:3 7:6-ra legyőzte a világelső spanyol Rafael Nadalt, így továbbra is veretlen az idei szezonban.

Két héttel ezelőtt Novak Djokovics idei harmadik tornáját nyerte meg Indian Wellsben, a döntőben éppen mostani ellenfelét, a világelső Rafael Nadalt győzte le.

A két kiválóság Miamiban is a fináléban találkozott egymással, Djokovics idén még nem veszített mérkőzést, Nadal pedig jó előjelnek tekinthette, hogy az elődöntőben a nagy rivális Roger Federert búcsúztatta.

A spanyol és a szerb csatájának örökmérlegét tekintve még mindig Nadal számított esélyesebbnek (16–8, döntőket tekintve 5–1), mindez persze a mérkőzés kezdetekor nem sokat számított.

Az első szettben Nadalnak nagyon korán, már 1:1-nél sikerült elvennie Djokovics adogatását és a szerb ugyan majdnem visszabrékelt, végül megőrizte előnyét a világelső. Ezután úgy tűnt, nagyon könnyen behúzza a szettet Nadal, aki már 5:1-re is vezetett, ekkor azonban megremegett a keze. 5:2-nél adogathatott a játszmáért, de Djokovics előbb két nagyszerű fonákot ütött, majd egy remek tenyeressel közelebb zárkózott (5:3).

A saját adogatását hozta, de amikor Nadal ismét a szettért szervált, már tehetetlen volt. Ugyan jól kezdte a gémet, de Nadal nagyszerű adogatással visszajött, és megnyerte a játszmát.

A második szettben gyorsan elhúzott Djokovics, Nadalnak először a negyedik játékot sikerült megnyernie.

Djokovics 4:1-es vezetésnél egy kiváló átemeléssel ismét bréklabdákhoz jutott, Nadal azonban szorult helyzetben is nagyszerűen védekezett és végül megnyerte a játékot. 5:2-nél a szettért és egyben az egyenlítésért fogadhatott Djokovics. Ekkor még hozta adogatását Nadal, aztán azonban a szerb kiszerválta a szettet.

A döntő játszmában már az első gém is óriási küzdelmet hozott, végül nyolc perc alatt az adogató Nadal javára billent a mérleg. Ezt követően mindkét játékos sora hozta adogatásait, igaz szinte nem volt olyan játék, amely simán dőlt volna el.

5:4-nél Nadal a szettért és a meccsért fogadott, de Djokovics nem ijedt meg attól, hogy veszíthet. 5:5-nél Nadal nagyon magabiztosan, semmire hozta szervagémjét, és ismét Djokovicsra helyezte a terhet. A szerb kiállta a próbát, így következhetett a rövidítés.

Djokovics agresszíven játszott, és 4–2-es vezetésre tett szert. Nadal nehéz helyzetbe került, Djokovics pedig gyorsan négy meccslabdához jutott. A harmadikat sikerült értékesítenie a szerbnek, így 6:3, 3:6, 7:6-ra legyőzte a világelsőt és továbbra is veretlen idén.

Djokovics december óta huszonhat mérkőzést nyert meg zsinórban, és 2011-ben már nyolcszor győzött le a világranglista első tíz helyezettje között található ellenfelet – a szerb világklasszis elképesztő formában játszik!

ATP 1000-ES TORNA, SONY ERICSSON OPEN, MIAMI
(3 645 000 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 2.)–Nadal (spanyol, 1.) 4:6, 6:3, 7:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik