Djokovics harmadszor hódította el a miami trófeát

Vágólapra másolva!
2012.04.01. 21:45
null
Djokovics kézben tartotta a Murray elleni meccset, így megérdemelten nyert (fotó: Reuters)
Címkék
Novak Djokovics 6:1, 7:6 (7–4)-re legyőzte Andy Murrayt a miami férfi tenisztorna fináléjában, így szettveszteség nélkül védte meg címét a mesterversenyen.

 

Bár a két játékos legutóbbi meccsét Dubaiban Andy Murray nyerte meg, a szerb várhatta némileg nyugodtabban a találkozót, hiszen az egymás elleni mérleg (7–5) és a Miamiban mutatott forma is inkább a 24 éves világelső mellett szólt.

Az első szett elején Djokovicsnak sikerült is elbizonytalanítani Murrayt, aki ezt követően nem tudott újítani, a világranglista vezetője pedig 2:1 után végigmasírozott a játszmán.

Murraynek mindössze egy bréklabdája volt az első játszmában, ehhez képest a második szett fordulatot és nagy csatát hozott, mert bár a brit ezúttal sem jutott el egyetlen bréklehetőségig sem, sokkal jobban védekezett, és a kritikus pontoknál is odatette magát.

Mint például 5:5-nél, amikor kettős hibával juttatta bréklabdához ellenfelét, aki azonban nem tudta kihasználni azt, így nem sokkal később következett a tie-break. A „ráadásban” viszont Djokovics ismét kettős hibával került előnybe 3–2-nél, majd el is húzott három ponttal, a szerb pedig innét már nem engedte ki kezéből a meccset.

Djokovics szettveszteség nélkül nyerte meg a viadalt, amelyen 2007 és 2011 után harmadszor bizonyult legyőzhetetlennek. Az Australian Open után Djokovics a második nagy tornáját nyerte meg a szezonban.

ATP 1000-ES TORNA, SONY ERICSSON OPEN, MIAMI
(3 973 050 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Murray (brit, 4.) 6:1, 7:6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik