Davis-kupa: szenzáció! Fucsovicsék nyerték a párost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.16. 16:37
null
Fucsovics Mártonék megnyerték a párost, egy sikerre a világelit! (Fotó: Koncz György)
A magyar férfi teniszválogatott 2–1-re vezet a Davis-kupában a világcsoportba jutásért zajló párharcban Oroszországgal szemben, mivel a páros mérkőzést a mieink nyerték meg. Fucsovics Márton és Balázs Attila három szoros játszmában múlta felül a Danyiil Medvegyev, Konsztantyin Kravcsuk kettőst.

 

Pénteken Fucsovics Márton nagy csatában, öt szettben legyőzte Andrej Rubljovot, míg Balázs Attila óriási küzdelemre késztette világranglista-32. ellenfelét, de végül alulmaradt, így 1–1-ről vártuk a szombati páros meccset.

Jól kezdtek a mieink, a magabiztos adogatójátékot követően rögvest elvették az orosz kettős szervajátékát, a tegnapi lábgörcsét maga mögött tudó Balázs Attila adogatásánál pedig bréklabdát is hárítva léptek el 3:0-ra. Az ellenfél nem tört meg, pillanatok alatt egyenlített, ám a magyarok is meg tudtak újulni, és végül rövidítésben megnyerték az első szettet (7:6, 7–4).

Az első játszma sikerének értékét tovább emeli, hogy ez Fucsovics kimondottan jó játéka nélkül jött össze, így reménykedhettünk benne, hogy feljavulásával még több esélye lesz a magyar csapatnak. A második szettben 2:2-nél három bréklabdát is kihasználatlanul hagytak a mieink, de 4:4-nél már elvették az oroszok adogatását, és simán kiszerválták a szettet (6:4).

Parádés pont a második szettben




A harmadik felvonásban 4:4-ig ismét fej fej mellett haladtak a felek, ott pedig 40:0 után bréklabdához jutottak a magyarok, Balázs azonban ezúttal rossz megoldást választott, Kravcsukék fordítottak, így ezúttal is jöhetett a rövidítés. A hajrára Fucsovics nagyon belelendült, 3–0-s kezdés után 6–1-nél öt meccslabdához jutottunk, és végül a negyedikkel már éltünk is (7:6, 7–4).

Egy lépésre a világcsoport – legutóbb 1995-ben, Ausztrália legyőzésével harcoltuk ki a feljutást!

DAVIS-KUPA
A VILÁGCSOPORTBA JUTÁSÉRT
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG
2–1
Budapest Kopaszi-gát, salakpálya.
Fucsovics Márton, Balázs Attila–Danyiil Medvegyev, Konsztantyin Kravcsuk 7:6, 6:4, 7:6

PÉNTEKEN
Fucsovics Márton–Andrej Rubljov 6:2, 6:4, 5:7, 2:6, 6:3
Balázs Attila–Karen Hacsanov 6:3, 2:6, 6:7 (12–14), 1:6

VASÁRNAP
14.30:
Fucsovics Márton–Karen Hacsanov
Balázs Attila–Andrej Rubljov

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik