Davis-kupa: óriási csatában maradtak alul Fucsovicsék

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 16:44
Szépített a bolgár teniszválogatott Magyarország ellen a Davis-kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjának döntőjében, miután a páros mérkőzésen öt szettben győzött.

Pedig jól indult az összecsapás a Fucsovics Márton, Gödry Levente összeállítású magyar párosnak, hiszen saját adogatásaik megnyerése mellett kétszer is eredményesek voltak fogadóként, így az első szettet megnyerték (6:2).

A második játszmában 3:3-nál veszítették el először szervajátékukat, de így is rövidítésre mentették a felvonást, igaz, ott már nem maradt esélyük – 6–1-nél öt szettlabdához jutottak Tihomir Grozdanovék, és a harmadikkal már éltek is (6:7).

Fucsovicsék brékkel kezdték a harmadik szettet, de előnyük nem tartott sokáig, ráadásul 4:5-nél ismét elveszítették adogatásukat, így a szettet is (4:6).

A negyedik játszmában ismét jól kezdett a magyar duó, 5:2-re elhúzott. Bár a bolgárok 5:4-re feljöttek innen, tovább már nem tudtak, így döntő felvonásra került sor (6:4).

Két brék után azonban ebben a játszmában már nem volt esélyünk, 1:1 után sorozatban öt játékot nyertek meg a bolgárok, így a záró nap előtt szépítettek a párharcban (1:6).

„Marci ma csaknem négy órát volt pályán, de úgy gondolom, holnapra rendbe jön” – nyilatkozta Kuhárszky Zoltán kapitány.

„Sajnos nem használtuk ki most a lehetőségeinket a könnyen megnyert első szett után, szoros lett a meccs, ráadásul voltak sportszerűtlenül drukkoló hazai szurkolók is. Holnap biztosan nagyon nagy hangulat lesz itt, a bolgárok mindent mozgósítanak, de ezzel bánni kell, ez a Davis-kupa része.”

A magyarok számára intő jel lehet, hogy 2006-ban a grúzok, 2012-ben pedig a lettek ellen veszítettek párharcot 2–0-s előnyről.

Kuhárszky Zoltán együttese a DK első fordulójában, márciusban 4–1-re nyert Moldova ellen Győrben, majd júliusban 3–2-re legyőzte a bosnyákokat Siófokon, főként Fucsovics és az újonc Nagy remeklése révén. Ha a Luxemburgot 5–0-ra verő bolgárokat is felülmúlja, akkor a válogatott 1999 után ismét visszatérhet az I-es csoportba.

A magyarok legutóbb 2011-ben játszottak a feljutásért, de akkor 5–0-ra kikaptak Glasgow-ban az Andy Murray vezette britektől.

TENISZ, DAVIS-KUPA
EURO-AFRIKAI ZÓNA II-ES CSOPORT, DÖNTŐ
BULGÁRIA–MAGYARORSZÁG 1–2 (Szófia, salak)
Tihomir Grozdanov, Alekszander Lazov
–Fucsovics Márton, Gödry Levente 2:6, 7:6, 6:4, 4:6, 6:1

VASÁRNAP
Dimitar Kutrovszki–Fucsovics Márton
Dimitar Kuzmanov–Nagy Péter

PÉNTEKEN
Dimitar Kuzmanov–Fucsovics Márton 3:6, 1:6, 1:6
Dimitar Kutrovszki–Nagy Péter 4:6, 0:6, 3:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik