Davis-kupa: Fucsovics és Nagy is kikapott – távolodik a feljutás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.15. 17:42
null
Fucsovics Márton nem bírt a szlovák Jozef Kovalíkkal, négy szettben kikapott (Fotó: Koncz György)
Fucsovics Márton négy szettben kikapott a világranglista 124. helyén álló Jozef Kovalíktól a Davis-kupa euró-afrikai zóna I-es csoportjának második fordulójában, így a második kiemelt szlovákok 2–0-ra vezetnek a párharcban.

 

Az első szettben Fucsovics Márton kétszer is brékelte ellenfelét, ám Jozef Kovalík mindkét esetben, azonnal elvette a magyar teniszező adogatását. A kulcspillanatok 4:5-nél voltak, amikor is a magyar teniszező négy szettlabdát hárítva egyenlített, majd rövidítésben 7:5-re megnyerte az első játszmát.

A második szettben is többször brékelték egymást a felek. Kovalík 4:4-nél vette el Fucsovics adogatását, saját játékában pedig nem is hibázott, és 6:4-re győzött.

A mindent eldöntő gémben Fucsovics szervált elsőként, ha nagy nehezen is, de hozta adogatójátékát, 1:0-s vezetésnél arra is volt esélye, hogy brékelje a szlovákot, ám több ki nem kényszerített hibát is ütött, így nem tudott élni a lehetőséggel.

Fucsovics 4:3-as előnynél elvette Kovalík adogatását, így a szettért szerválhatott, azonban nem tudott pontot tenni a végére, a szlovák brékelte. Hat-ötnél a magyar jobban kezdett, ám sorozatban négy hibát ütött, 6:6 után pedig jöhetett a rövidítés – ezt Kovalík bírta jobban, és be is húzta a szettet (7:6).

A nagyedik játszmát rosszul kezdte Fucsovics, de a folytatás sem volt jobb. Egymás után kétszer is elveszítette szerváját – a magyar az összecsapás ezen periódusában többször is húzta a lábát, combját fájlalta, vélhetően megsérült –, játéka teljesen szétesett.

Kovalík élt a lehetőséggel, 6:1-re megnyerte a negyedik szettet, ezzel együtt a mérkőzést is.

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK

Nagy Péter–Andrej Martin

Az első négy játék az adogatókról szólt (2:2), de ezt követően a fogadók kerültek fölénybe, és sorozatban öt brék következett – sajnos pont Martin törte meg a negatív szériát (4:6).

Az izraeliek ellen a világranglistán jelenleg a 65. helyen álló Dudi Szelát nagy meglepetésre legyőző Nagy nem találta a ritmust, a szlovák játékos pedig 4:4 után állva hagyta ellenfelét, zsinórban hét játékot nyert meg (0:5).

Bár egy brék után hosszú időt követően ismét sikeres adogatójátékot mutatott be a világranglista-431. helyezett magyar, Martin az újabb esélyével már lezárta a szettet (2:6).

A harmadik játszma az elsőhöz hasonlóan indult, két-két sikeres adogatójáték után ismét a fogadók kerültek előtérbe, de Martin ezúttal már 4:3-as előnyénél megszakította a sort. Nagy 3:5-nél még a mérkőzésben tudott maradni, de a szlovák a következő adogatásával pontot tett a meccs végére – a hetedik meccslabdájával (4:6).

Szlovákia ezzel összesítésben 2–0-ra vezet a párharcban.

A párharc győztese játszhat szeptemberben a 16 csapatos elitet felvonultató világcsoportba való feljutásért, az ellenfél a világcsoport első körében alulmaradó egyik válogatott – Japán, Kazahsztán, Svájc, Lengyelország, Kanada, Németország, Ausztrália vagy Belgium – lehet.

DAVIS-KUPA
EURO-AFRIKAI ZÓNA I-ES CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–SZLOVÁKIA (2.) 0–2

Nagy Péter–Andrej Martin 4:6, 2:6, 4:6
Fucsovics Márton–Jozef Kovalík 7:5, 4:6, 6:7,1:6

SZOMBATON
Fucsovics Márton, Gödry Levente–Andrej Martin, Igor Zelenay

VASÁRNAP
Fucsovics Márton–Andrej Martin
Nagy Péter–Jozef Kovalík

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik