Davis-kupa: Djokovics kiakadt a parkettra szórt salak miatt

Vágólapra másolva!
2013.01.31. 21:22
Novak Djokovics a szerb férfi teniszválogatott többi tagjához hasonlóan finoman szólva nincs megelégedve a pályával, amelyen Belgium ellen kell majd játszaniuk a Davis-kupa Világcsoportjának nyolcaddöntőjében, Charleroi-ban.

A belgák salakon fogadják a szerbeket, ám egy olyan sportcsarnokban, amelynek pályája alapvetően parkettes. Djokovics szerint az erre felvitt salakon nem lehet biztonságos körülmények között játszani.

„Egyértelműen ez a legrosszabb pálya, amelyen valaha játszottam – nyilatkozta az Australian Opent a múlt héten sorozatban harmadszor megnyerő szerb klasszis. – Mindannyian az egészségünket tesszük kockára rajta. Hogy lehet egy salakos pálya kemény, és hogy lehetne ez egy jó, használható játéktér, amikor parketten hozták létre? Próbáltunk néhányszor csúszni rajta, de a lábunk leragadt.”

A Davis-kupa-csapatba 2011 szeptembere után visszatérő Djokovics arra is panaszkodott, hogy az időeltolódás miatt még nincs a legjobb állapotban: „Még nem sikerült teljesen kipihennem magam, de azon vagyok, hogy holnapra már rendben legyek.”

A szerbeknél nem játszhat Janko Tipszarevics, ám a helyette várhatóan pályára lépő Viktor Troicki (39.) is előrébb található a világranglistán, mint a belgáknál bevetésre váró David Goffin (50.) és Olivier Rochus (127.).

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik