Éles lesz az utolsó meccs: Balázs szenzációs játékkal győzött

H. Á., K. R.H. Á., K. R.
Vágólapra másolva!
2020.03.07. 14:43
Miután a párosoknál hátrányból fordítva nyertek a belgák, Balázs Attilának győzelmi kényszer alatt kellett pályára lépnie a tegnap Fucsovics Mártontól vereséget szenvedő Kimmer Coppejans ellen a tenisz Davis-kupa döntőjéért selejtező Magyarország–Belgium összecsapás negyedik mérkőzésén. A magyar éljátékos pedig tökéletesen meg is felelt a kihívásnak: nagyszerű játékkal felülmúlta ellenfelét.
Balázs Attila életben tartotta a mieink reményeit (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Balázs Attila életben tartotta a mieink reményeit (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

TENISZ
DAVIS-KUPA-SELEJTEZŐ, DEBRECEN
Magyarország–Belgium 2–2

Debrecen,
Főnix Csarnok, 1900 néző
Balázs Attila (76.)–Kimmer Coppejans (154.) 6:3, 6:0

A párosok találkozójának elveszítését követően a versenyben maradásért lépett pályára Balázs Attila Kimmer Coppejans ellen a debreceni Főnix Csarnok salakos pályáján.

A 2–1-re vezető belga válogatott aktuális első számú teniszezője óriási harca kényszerítette pénteken Fucsovics Mártont, ám abban bíztunk, Balázsnak jobban fekszik majd a hozzá hasonlóan salakmenő Coppejans stílusa, mint az első mérkőzésen őt legyőző Ruben Bemelmansé.

Így is történt: a borításon megszokott hosszú, küzdelmes labdamenetekben Coppejans nem igazán tudta, mihez kezdjen a minden labdát elérő Balázzsal, aki nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon. A világranglistán karriercsúcsot jelentő 76. magyar teniszezőnek csupán 30 perc pihenője volt az elbukott páros után, ám így is energikusan kezdett, és sokkal kevésbé tűnt feszültnek, mint pénteken. Az első játszmában 3:2-nél vette el riválisa adogatójátékát, s az előnyét végig, rendkívül magabiztos teljesítménnyel tartotta meg (6:3).

Az előző meccsek hibáiból tanulva a második szettben nem rontotta el az első bréklehetőséget, azonnal 2:0-val kezdett, ami – a Bemelmans elleni mérkőzéssel ellentétben – lehetőséget adott neki arra, hogy kissé megnyugodjon. Coppejans kevésbé volt higgadt, a világranglista 154. helyezettje rendszeresen összeveszett a német játékvezetővel, aki valóban nem tűnt elég határozottnak, ezért a belgák minden ítéletében kételkedtek – és a vonalbírók is nagyon sokszor tévedtek.

Balázst viszont mindez nem érdekelte, 2:0 után ismét elvette Coppejans szerváját, és a folytatásban sem veszített játékot: ragyogó produkcióval 6:3, 6:0-ra nyert, így Fucsovics Mártonra és Ruben Bemelmansra maradt a döntés a madridi fináléért zajló párharc ötödik találkozóján.

Kellett a páros is, hogy jobban érezzem a pályát – Balázs

A párharcot eldöntő Fucsovics Márton (84.)–Ruben Bemelmans (222.) mérkőzést itt követheti élőben!

SZOMBATON
Balázs Attila (544.), Fucsovics Márton (338.)–Sander Gille (43.), Joran Vliegen (36.) 6:3, 1:6, 4:6

PÉNTEKEN
Fucsovics Márton (84.)–Kimmer Coppejans (154.) 6:2, 5:7, 6:4

Balázs Attila (76.)–Ruben Bemelmans (222.) 7:5, 6:7 (4–7), 4:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik