Davis-kupa: a képmutatás miatt idén már nem játszik Del Potro

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.17. 21:34
null
Martín Jaite argentin Davis-kupa-kapitány (balra) és Juan Martín del Potro 2012-ben (Fotó: Action Images)
Juan Martín del Potro az argentin teniszválogatottnál tapasztalható képmutatás és kettős mérce miatt az idén már nem lép pályára a Davis-kupában.

 

Del Potro viszonya már egy ideje megromlott az Argentin Teniszszövetséggel, a jelenlegi Davis-kupa-kapitányukkal, Martín Jaitével és a tavaly visszavonult David Nalbandiannal. Elmondása szerint sosem kérték ki a véleményét az új szövetségi kapitány személyéről, a Davis-kupa-meccsek helyszínének kijelöléséről, illetve a borítás kiválasztásáról. Az egyetlen alkalom, amikor megkérdezték, az a csehek elleni 2012-es párharc volt, de akkor is figyelmen kívül hagyták a meglátásait. A 2009-es US Open-bajnok legutóbb ezen a 2012-es, Csehország elleni vesztes elődöntőn lépett pályára hazája nemzeti csapatában. Akkor keményen kritizálták, amiért nem vállalta a játékot a harmadik napon, jóllehet sérült volt.

„Novemberben írtam egy levelet, amelyben kifejtettem a nemtetszésemet a Davis-kupát körülvevő kettős mércét és álszenteskedést illetően. Azóta semmi sem változott, sőt inkább csak romlott. Nagy változásokra van szükség, hogy megoldást találjunk a rendre megismétlődő hibákra. Az engem követőkre, a teniszt szeretőkre, a Davis-kupában és az olimpián mutatott teljesítményemre emlékezőkre való tekintettel, valamint a csendes többség kedvéért, akik kedvelik ezt a sportot, és hogy távol tartsam magam a riválisok megsértésétől, 2014-ben már nem lépek pályára a Davis-kupában” – áll a Del Potro által kiadott közleményben.

Az argentinok 3:1-re kikaptak Olaszországtól a világcsoport 1. fordulójában, így szeptemberben osztályozót kell játszaniuk a bennmaradásért – Del Potro nélkül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik