Czink az első játszmában feladta a küzdelmet

Vágólapra másolva!
2009.08.13. 20:55
Nem tartott sokáig Czink Melinda és Caroline Wozniacki mérkőzése a Cincinnatiban zajló kemény pályás teniszverseny nyolcaddöntőjében, mivel a magyar játékos 0:3-as állásnál az első játszmában deréksérülés miatt feladta a küzdelmet.
Czink az első játszmában feladta a küzdelmet
Czink az első játszmában feladta a küzdelmet
A második fordulóban remek teljesítményt nyújtva, két játszmában jutott túl Czink Melinda a szerbek korábbi világelsőjén, Ana Ivanovicson, így joggal bizakodhattunk benne, hogy a nyolcadik helyen kiemelt Wozniacki ellen is sikerül neki a bravúr.

Reményeink azonban hamar tovaszálltak. Eleve rosszul kezdődött a mérkőzés, mivel Czink rögtön elbukta az adogatójátékát, majd szoros játékban ugyan, de a következő gém is a dán játékosé lett.

Ez még nem lett volna nagy baj, ám a harmadik játékot követően már 0:3 állt az eredményjelzőn a magyar játékos szempontjából, ami egyben a végeredményt is jelentette, mivel Czink – a WTA honlapja szerint deréksérülés miatt – 15 percnyi játékot követően feladta a küzdelmet.

Szávay Ágnes után a harmadik helyen kiemelt Venus Williamset is búcsúztatta az olasz Flavia Pennetta, aki a múlt hetet tornagyőztesként zárta Los Angelesben. Az olasz játékos 7:6, 6:4-re győzött a magasabban rangsorolt amerikai ellen, a negyeddöntőben pedig a Vera Zvonarjován túljutó Daniela Hantuchovával találkozik majd.

Nem járt jobban a másik Williams testvér sem, Serena ugyanis 7:5, 6:4-re kikapott az osztrák Sybille Bammertől. Érdekesség, hogy ez volt mindössze a második egymás elleni mérkőzésük, és az elsőt is Bammer nyerte meg, 2007-ben a hobarti tornán.

Meglepetésekben tehát nem volt hiány a verseny csütörtöki játéknapján, és akkor Kim Clijsters újabb hőstettéről még nem is beszéltünk. A pályafutását több mint két éves kihagyás után újrakezdő belga játékos az első fordulóban Marion Bartolit, a másodikban pedig Patty Schnydert verte meg, a nyolcaddöntőben azonban már egy igazi nagyágyú, Szvetlana Kuznyecova várt rá.

A Roland Garros idei bajnoka sem tudta azonban megállítani az korábbi világelsőt, aki három játszmában, 6:4, 4:6, 6:2-re nyert, így már a negyeddöntőre készülhet, ahol a Dinara Szafina–Peng Su-aj mérkőzés győztesével találkozik majd.

WTA-TORNA, CINCINNATI, WESTERN & SOUTHERN FINANCIAL GROUP WOMEN'S OPEN (2 000 000, kemény pálya)

NYOLCADDÖNTŐ

    Wozniacki (dán, 8.)–Czink (magyar) 3:0-nál Czink feladta

 

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA – ÁGRAJZ SZERINT

Szafina (orosz, 1.)–Peng Su-aj (kínai)
Clijsters (belga)–Kuznyecova (orosz, 6.) 6:4, 4:6, 6:2
Pennetta (olasz, 14.)–V. Williams (amerikai, 3.) 7:6, 6:4
Hantuchová (szlovák)–Zvonarjova (orosz, 7.) 7:6, 0:6, 7:6
Wozniacki (dán, 8.)–Czink (magyar) 3:0-nál Czink feladta
Gyementyjeva (orosz, 4.)–Cirstea (román) 6:4, 6:4
Jankovics (szerb, 5.)–Azarenka (fehérorosz, 9.)
Bammer (osztrák)–S. Williams (amerikai, 2.) 7:5, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik