Clijsters harmadszor is világbajnok lett

Vágólapra másolva!
2010.10.31. 18:43
null
Clijsters másodszor is legyőzte Wozniackit (Fotó: Reuters)
Címkék
Kim Clijsters sikerével ért véget a női teniszezők dohai világbajnoksága, miután a belga játékos a döntőben 6:3, 5:7, 6:3-ra nyert a dán Caroline Wozniacki ellen. Clijsters 2002 és 2003 után harmadszor nyerte meg az év végi vb-t.

 

A két játékos ezt megelőző egyetlen egymás elleni összecsapása még nagyobb téttel bírt, hiszen a tavalyi US Open döntőjében találkoztak, akkor 7:5, 6:3-as Clijsters-siker született.

A dán azóta még jobb, rutinosabb teniszezővé vált, ennek ellenére harmadik játszmáját is elveszítette a belga ellen. Az összesen megnyert pontokat tekintve kiegyenlített küzdelem zajlott (a 85-ből 41 labdamenet lett Wozniackié), Clijsters azonban kettővel többször vette el ellenfele adogatójátékát, ezzel 6:3-mal behúzta a nyitó szettet.

Úgy tűnt, ezzel megtöri a fiatal dán ellenállását, hiszen a második játszmában 4:1-re elhúzott, ám korai volt még leírni a világelsőt. Egy jó sorozattal ugyanis egyenlített (4:4), majd a ziccert is rontó ellenfele hibáit kihasználva 7:5-re megnyerte a szettet.

Clijsters a döntő felvonásra rendezte gondolatait, így ismét Wozniackinak kellett kapaszkodnia. Még egyszer azonban már nem tudott fordítani, és Clijsters a második lehetőségét kihasználva (az első mérkőzéslabdánál kettős hibát ütött) pontot tett a találkozó végére.

Ezzel öttagúvá vált azok társasága, akik legalább háromszor megnyerték a WTA-világbajnokságot. Martina Navratilova nyolcszor, Steffi Graf ötször, Chris Evert négyszer, Szeles Mónika pedig háromszor diadalmaskodott.

SONY ERICSSON CHAMPIONSHIPS – DOHA 2010, DOHA
(4 550 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Clijsters (belga, 3.)–Wozniacki (dán, 1.) 6:3, 5:7, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik