Címvédés Pattayában, a francia kedvenc bukott Párizsban

Vágólapra másolva!
2012.02.12. 21:11
null
Itt már oldott hangulatban: Kerber és Bartoli a párizsi döntő után (Fotó: Reuters)
Címkék
A kilencedik helyen rangsorolt német Angelique Kerber három játszmában győzött a hazaiak kedvence, a francia Marion Bartoli ellen a párizsi WTA-torna döntőjében. A szlovák Daniela Hantuchová megvédte címét a pattayai tornán, miután a döntőben 6:7, 6:3, 6:3-ra legyőzte az orosz Marija Kirilenkót.

 

Daniela Hantuchová az első szettet ugyan elbukta Marija Kirilenko ellen Pattayában, ám utána fordítani tudott, s karrierje ötödik WTA-tornáját nyerte meg. A szlovák teniszező a finálé után elárulta: egy hétig folyamatosan sült csirkét evett rizzsel és salátával, s talán ez lehetett sikerének titka.

A döntő több mint három óráig tartott, s Kirilenko a döntő előtti mérkőzéseken összesen kilenc és fél órát töltött a pályán. Az első szett rövidítését Hantuchová hálóba ütött tenyeresével nyerte meg az orosz teniszező, majd a második játszmában a szlovák lány korai brékje döntött. Kirilenkót ápolni kellett kisebb csípősérülése miatt.

A harmadik szettben Kirilenko sorsdöntő pillanatban vétett kettős hibát, így 5:3-nál Hantuchová a mérkőzés megnyeréséért adogathatott, melyet sikeresen meg is tett, így egy év után ismét tornát nyert, ismét Thaiföldön.

A párizsi fináléban a Marion Bartolit legyőző Angelique Kerber karrierje első WTA-győzelmét aratta. A francia közönségkedvenc Bartoli még nem nyert franciaországi tornát.

„Hihetetlen érzés ez – kezdte a párizsi győztes Kerber. – Ez az első tornagyőzelmem, nem tudom, mit mondjak. Nehéz meccs volt, minden egyes pontért meg kellett küzdenem. Fantasztikus hetem volt."

Bartoli csalódottan nyilatkozott a finálé után, s elmondta: mindketten remekül teniszeztek, s a vereséget nehéz lesz feldolgoznia mind mentálisan, mind fizikálisan.

WTA-TORNA, OPEN GDF SUEZ, PÁRIZS (637 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Kerber (német, 9.)–Bartoli (francia, 2.) 7:6, 5:7, 6:3
WTA-TORNA, PTT PATTAYA OPEN, PATTAYA CITY
(220 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Hantuchová (szlovák, 3.)–Kirilenko (orosz, 4.) 6:7, 6:3, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik