Cilic megint lemaradt a BMW slusszkulcsáról

Vágólapra másolva!
2012.05.07. 00:23
Címkék
Juan Martín del Potro nyerte az Estorilban megrendezett férfi tenisztornát. Az argentin játékos a fináléban két szettben győzte le a második kiemelt Richard Gasquet-t. Andreas Seppi húzta be a belgrádi versenyt, az olasz teniszező a döntőben Benoít Pairét gyűrte le. A müncheni viadalon Philipp Kohlschreiber diadalmaskodott, így ő gazdagodott egy szép BMW-vel.
Del Potro (balra) és Gasquet az estorili döntő után (Fotók: Reuters)
Del Potro (balra) és Gasquet az estorili döntő után (Fotók: Reuters)

 

Juan Martín del Potro lett a harmadik férfiteniszező a történelemben (Thomas Muster és Albert Montanés után), aki meg tudta védeni címét az estorili tornán. Az argentin már a Gasquet elleni döntő legelején erődemonstrációt tartott, hiszen semmire vette el a francia adogatását a meccs első játékában. A második játszma is Del Potro-brékkel kezdődött, a dél-amerikai pedig végül 88 perc alatt nyerte meg 6:4, 6:2-re a meccset.

Kohlschreiber a müncheni trófeával
Kohlschreiber a müncheni trófeával

„Egyre közelebb kerülök a legjobb formámhoz. Nagyon keményen dolgoztam otthon, a jövő héten pedig újabb fontos tornán javulhatok tovább. Ha a következő napokban is úgy játszom, ahogy ma tettem, akkor boldog leszek” – utalt a madridi versenyre Del Potro a 11. ATP-torna-győzelme után.

Gasquet elismerte, hogy jobb volt nála ellenfele: „Megérdemelten nyert… Mindig csalódás elveszíteni egy döntőt. Djokovicstól, Federertől és Del Potrótól összesen már öt fináléban szenvedtem vereséget, de mind jobbak voltak nálam.”

Marin Cilic 2010 után ismét elbukta a müncheni torna fináléját, ezúttal a hazai környezetben diadalmaskodó Philipp Kohlschreiberrel szemben. A 28 éves német a 71900 euró mellett átvehette a szintén a győztesnek járó BMW Z4 sDrive28i típusú gépkocsi kulcsát is, hétfőtől pedig már a 25. helyen jegyzik a világranglistán.

A hét harmadik férfitornáját Belgrádban rendezték, ahol olasz győztest avattak Andreas Seppi személyében. A pályafutása második ATP-tornáját megnyerő Seppi – aki tavaly júniusban Eastburne-ben diadalmaskodott – 6:3, 6:2-re verte meg a francia Benoit Paire-t, aki először jutott fináléba az ATP Tour-on.

ATP 250-ES TORNA, SERBIA OPEN 2012, BELGRÁD (366 950 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Seppi (olasz, 2.)–Paire (francia) 6:3, 6:2
ATP 250-ES TORNA, ESTORIL OPEN, ESTORIL (398 250 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Del Potro (argentin, 1.)–Gasquet (francia, 2.) 6:4, 6:2
ATP 250-ES TORNA, BMW OPEN, MÜNCHEN (398 250 euró, salak)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Kohlschreiber (német, 4.)–Cilic (horvát, 3.) 7:6, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik