Tenisz: Budapestre jöhet Serena Williams, aki anyaként új szintre emelte a női teniszt

Vágólapra másolva!
2020.02.14. 16:44
null
Budapestre jöhet Serena Williams (Fotó: Zádor Péter, MTSZ)
Huszonhárom egyéni Grand Slam-bajnoki cím, négy olimpiai aranyérem, 319 hét a világranglista élén és egy kislány büszke édesanyja. Serena Williamst aligha kell bárkinek is bemutatni: a 38 esztendős teniszlegenda még az előző évezredben nyerte meg profi pályafutása első tornáját, de a 21. század is szinte csak róla szólt. Áprilisban pedig Budapestre látogathat, hogy részese legyen a női Fed-kupa döntőjének.

 

2020 nemcsak a magyar teniszsport életében lesz mérföldkő, hanem a női teniszezők csapatversenyében, a Fed-kupa történetében is, hiszen először rendeznek hatnapos döntőt, tizenkét csapattal, ráadásul mindezt a Papp László Sportarénában. A rekorderbajnok (18) Egyesült Államok majdhogynem lemaradt a budapesti fináléról, ugyanis 2–0-s előnyt eltékozolva, a páros meccsen sikerült kivívnia a kvalifikációt a lettekkel szemben. Serena Williams pályafutása során először veszített egyéni Fed-kupa-mérkőzést, nagy meglepetésre hazai környezetben maradt alul Anastasija Sevastova ellen.

A korábbi világelső amerikai 2019-ben sorozatban negyedik alkalommal lett a legjobban kereső női sportoló a Forbes gazdasági magazin listáján. A 23-szoros egyéni Grand Slam-bajnok 29.2 millió dollárral (8.5 milliárd forint) áll a lista élén úgy, hogy 4.2 milliót gyűjtött be a tornák pénzdíjaiból, mindemellett pedig a világ sportolói között is „felfért” a 63. helyre.

Serena Williams nem csak a sportpályán alkotott maradandót, hiszen tavaly a New York-i Divathét keretében prezentálta az „S by Serena” nevű kollekciót, amely – a mottója szerint – azoknak a nőknek készült, akik „a félelmet bátorsággá, a kétséget pedig önbizalommá változtatják”. Sportolói nagyságát pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy 2020 elején – két és fél évvel kislánya születés után – először nyert tornát anyaként, példát mutatva, hogy nem kell választani a sportolói karrier és az anyaság között, a kettőt együtt is lehet csinálni.

Ezt már a kétszeres Grand Slam-bajnok Viktorija Azarenka is megmutatta korábban, és akár mindkettőjükkel találkozhatunk a budapesti Fed-kupa-döntőn, hiszen az Amerikai Egyesült Államok mellett Fehéroroszország is ott lesz a fináléban. Arra a kérdésre pedig, hogy Serena Williams megint emel-e a sportágon egy újabb szintet, áprilisban választ kaphatunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik