Bravúr: Arn Bondarenko legyőzésével elődöntős

Vágólapra másolva!
2010.05.20. 18:46
null
Arn Gréta hatalmas bravúrt mutatott be: legyőzte Bondarenkót (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Arn Gréta három játszmában megverte a magasabban jegyzett, hatodik helyen kiemelt ukrán Aljona Bondarenkót a Varsóban zajló WTA-tornán, így már a legjobb négy közé jutott, ahol a kínai Cseng Csiével találkozik.

A selejtezőből a főtáblára jutó, és a horvát Petra Marticot, majd a cseh Klára Zakopalovát legyőző Arn Gréta a negyeddöntőben a hatodik helyen kiemelt ukrán Aljona Bondarenkóval csapott össze.

Jól kezdődött a találkozó a magyar teniszező számára: már a második játékban elvette ellenfele adogatását, ám Bondarenko gyorsan egyenlített, így 3:3 volt az állás.

Ezután sokáig fej-fej mellett haladtak a sportolók, de amikor 6:5-re vezetett az ukrán, Arn nem tudta megnyerni saját szervajátékát, így elbukta az első szettet.

A világranglista 28. helyén álló Bondarenko a második játszmát sem kezdte jól az aktuális ranglista 205. helyén álló magyar sportoló ellen: rögtön elbukta saját adogatását, ám ismét 3:3-ra egyenlített.

Arn azonban 4:4 után ismét brékelte ellenfelét, majd magabiztos adogatással megnyerte a játszmát.

A harmadik szettben 1:1 után előbb Arn vette el Bondarenko adogatását, majd az ukrán tette ugyanezt, ám a magyar sportoló ismét brékelte ellenfelét, így előnybe került, és már 4:2-re vezetett.

Nem is engedte ki a kezéből a győzelmet: 6:4-re megnyerte a játszmát, így – nagy bravúrt végrehajtva – bejutott az elődöntőbe, ahol a kínai Cseng Csiével csap össze.

Arn Gréta ebben az évben eddig kilenc torna főtábláján szerepelt, és három alkalommal jutott a második fordulóba, de ott egyszer sem tudott győzni, Varsóban azonban sorozatban hat meccset nyert meg.

ARN GRÉTA FOLYTATNÁ JÓ SOROZATÁT

„Bondarenko ellen egy pillanatnyi kihagyás sem fér bele. Az első szettben egy kicsit leeresztettem, ezért kerültem hátrányba. A győzelmem kulcsa az volt, hogy agresszívebb tudtam lenni ellenfelemnél. Pénteken Bundesliga-meccset is játszottam, így hét nap alatt ez volt már a hetedik találkozóm, úgyhogy most a masszőrömnek meg kell próbálnia újraéleszteni engem. Hiába fáradt a testem, szerencsére fejben frissnek érzem magam, és ez a legfontosabb" – mondta Arn Gréta.

 

Arn a pénteki elődöntőben a Caroline Wozniacki sérülésének is köszönhetően továbbjutó kínai Cseng Csiével találkozik majd. „Cseng nagyon kemény ellenfél, az igazat megvallva Wozniackival szívesebben játszottam volna. A kínai lány nagyon jó formában van, azonban ő is emberből van, úgyhogy megpróbálom legyőzni és folytatni ezt a remek sorozatot."

 

WTA-TORNA, POLSAT WARSAW OPEN, VARSÓ (600 000 dollár, salak) 
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Arn (magyar)–A. Bondarenko (ukrán, 6.) 5:7, 6:4, 6:4
Cseng Csie (kínai, 5.)–Wozniacki (dán, 1.) 6:3-nál Wozniacki feladta
Li Na (kínai, 3.)–Errani (olasz) 6:2, 6:1
Dulgheru (román)–Pironkova (bolgár) 6:4, 7:5

 

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Cseng Csie (kínai, 5.)–Arn (magyar)
Li Na (kínai, 3.)–Dulgheru (román)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik