Benneteau a 8. döntőjét is elbukta, Nadal a Garros óta először nyert tornát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.02.17. 18:07
null
Del Potro a rotterdami trófeával (Fotó: Reuters)
A rotterdami férfi tenisztorna fináléjában a második helyen kiemelt argentin Juan Martín del Potro két szettben legyőzte a francia Julien Benneteau-t, így karrierje 14. ATP-tornagyőzelmét aratta.

Juan Martín del Potro tavaly elbukta a rotterdami döntőt Roger Federer ellen, most viszont nem lehetett megállítani. Igaz, könnyebb dolga volt, hiszen az idén nem a svájcival találta szembe magát az utolsó mérkőzésen, hanem Julien Benneteau-val – aki a negyeddöntőben éppenséggel Federert búcsúztatta.

A franciának az első szettben sikerült, ami a torna során még senkinek, elvette Del Potro adogatását – ráadásul kétszer is –, de így is az argentiné lett a nyitó játszma, a rövidítést 7–2-re megnyerve.

A második elején Del Potro egyből brékelt, és saját adogatásai megnyerése után 3:0-ra ellépett. Benneteau ezután hozta ugyan kétszer a szervajátékát, de miután Del Potro sem hibázott, 5:2-nél már a találkozóban maradásért kellett adogatnia, és bár ezt még megtette (négy meccslabdát hárítva), az argentin 40:0-nél újabb három mérkőzéslabdához jutott, és ezúttal már nem engedte vissza a franciát (6:3).

Del Potro begyűjtötte karrierje 14. tornagyőzelmét, Benneteau döntőbeli mérlege viszont 0–8-ra romlott.

ATP 500-AS TORNA, ROTTERDAM (1 267 875 euró, kemény pálya)
DÖNTŐ

Del Potro (argentin, 2.)–Benneteau (francia) 7:6, 6:3

A Dohában megrendezett női tenisztorna döntőjében a világranglista-vezető fehérorosz Viktorija Azarenka 2 és fél órás mérkőzésen, döntő szettben legyőzte a második helyen kiemelt amerikai Serena Williamset.

Az egy-egy bréket hozó első szett rövidítését 8–6-ra megnyerő Azaranka a második szettben kétszer is elbukta azt adogatását, ennek következtében Williams kiegyenlített. A fehérorosz játékos a döntő szettben 5:2-re ellépett, és fogadóként mérkőzéslabdához is jutott, és bár ezzel még nem élt, saját adogatásánál már nem hibázott.

Azarenka 16. WTA-tornagyőzelmét aratta, Williams pedig azzal vigasztalódhat, hogy hétfőtől az ő nevével kezdődik a világranglista.

A Caliban megrendezett versenyt a spanyol Lara Arruabarrena Vecino nyerte meg.

WTA-PREMIERTORNA, DOHA (2 369 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Azarenka (fehérorosz, 1.)–S. Williams (amerikai, 2.) 7:6, 2:6, 6:3

WTA 125-TORNA, CALI (125 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ
Lara Arruabarrena Vecino (spanyol)–Catalina Castano (kolumbiai) 6:3, 6:2

A Sao Pauló-i férfi tenisztorna fináléjában a korábbi világelső spanyol Rafael Nadal két szettben legyőzte az argentin David Nalbandiant.

A spanyol klasszis a magabiztosan behúzott első játszma után villámgyorsan kétszer is elbukta adogatását, Nalbandian így 3:0-s vezetésre tett szert, ráadásul az argentin szerválhatott. Innentől azonban Nadal már nem hibázott többet, és sorozatban nyert hat játékkal megnyerte a döntőt, megszerezve ezzel 51. ATP-tornasikerét.

Nadal több mint hét hónapos kihagyás után a múlt héten Chilében, a Vina del Mar-i versenyen tért vissza, és bár ott is bejutott a döntőbe, az argentin Horacios Zeballostól végül kikapott, így a tavalyi Roland Garros óta most először nyert tornát.

ATP 250-ES TORNA, SAO PAULO (455 775 dollár, salak)
DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 1.)–Nalbandian (argentin) 6:2, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik