Befejeződött Szávay Ágnes sydneyi menetelése

Vágólapra másolva!
2010.01.12. 08:05
null
Szávay Ágnes kikapott Sydneyben (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A Sydneyben zajló WTA-torna második fordulójában egyesben Szávay Ágnes két szettben, 6:3, 7:6-os vereséget szenvedett a francia Aravane Rezaitól. A nap legnagyobb meglepetését a szlovák Dominiká Cibulková  szerezte, aki megverte a harmadik helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecovát.

 

Szávay Ágnes a selejtezőtől nagyszerűen menetelt a főtábla második fordulójáig Sydneyben, ahol magyar idő szerint kedd hajnalban a francia Aravane Rezai megállította.

A tegnap Jelena Jankovicsot búcsúztató magyar lány az első szettben háromszor is elveszítette saját adogatását, és bár kétszer brékelte ellenfelét, 6:3-ra így is Rezai nyerte meg az első szettet.

A folytatásban mindkét teniszező följavult saját szervajátékában, egyszer-egyszer vették el a másik adogatását, így végül szoros rövidítés döntött, melyben Szávay „csak" öt pontig jutott, ezzel  a világranglistán 40. magyar lányt 13 hellyel megelőző Rezai érvényesítette a papírformát, 6:3, 7:6-ra győzött, és bejutott a 3. fordulóba.

Ugyancsak a 3. fordulóba jutott a világranglista-vezető, első helyen kiemelt amerikai Serena Williams, aki a spanyol Martínez Sánchezt verte meg két sima szettben.

A tornán második helyen rangsorolt orosz Dinara Szafina a lengyel Agnieszka Radwanska ellenében biztosította a helyét a következő fordulóban.

A harmadik helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecova viszont kikapott a szlovák Dominika Cibulkovától.

 

WTA-TORNA, MEDIBANK INTERNATIONAL, SYDNEY (600 000 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
S. Williams (amerikai, 1.)–Martínez Sánchez (spanyol) 6:1, 6:2
Dusevina (orosz)–Vesznyina (orosz) 6:3, 6:4
Rezai (francia)–Szávay (magyar) 6:3, 7:6
Azarenka (fehérorosz, 6.)–Date (japán) 6:1, 5:7, 7:5
Cibulková (szlovák)–Kuznyecova (orosz, 3.) 7:5, 6:2
Gyementyjeva (orosz, 5.)–Hantuchová (szlovák) 6:2, 4:6, 6:2
Szafina (orosz, 2.)–A. Radwanska (lengyel) 7:5, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik