Balázs már negyeddöntős Bukarestben!

Vágólapra másolva!
2012.04.25. 14:28
null
Balázs bravúrosan szerepel a bukaresti tornán (Fotó: Pozsonyi Zita – archív)
Címkék
A férfi tenisz-világranglista 450. helyén álló Balázs Attila óriási bravúrt vitt véghez, két szettben, 6:3, 6:4-re legyőzte a 76. pozícióban tanyázó olasz Potito Staracét a bukaresti torna 2. fordulójában, így bejutott a negyeddöntőbe. Ellenfele Xavier Malisse lesz a következő körben.

 

A nyolc év szünet után első magyarként ATP-torna főtáblájára jutó Balázs Attila szetthátrányból fordítva győzte le az első fordulóban a ranglista 64. helyén álló szlovák Lukás Lackót, s a mérkőzésen saját bevallása szerint nagyon elfáradt, de remélte, hogy a szerdai meccsig kipiheni magát.

Nos, a jelek szerint sikerült. Mindjárt az első szervajátékát magabiztosan megnyerte, és bár Starace első játékánál pontot sem sikerült szereznie, a következő sikeres adogatását követően 30:30-nál bréklabdához jutott, és élt is vele (3:1).

Miután mindketten simán hoztak egy játékot, Balázsnak 40:15-nél két labdája volt az 5:2-höz, ezután viszont sorozatban három pontot szerzett a korábban a világranglista 27. helyén is álló olasz, így bréklabdához jutott. Balázs ezt azonban hárította, megnyerte az adogatását, és 5:3-as vezetésénél, 40:0-nál három szettlabdája volt, amelyek közül már az elsőt kihasználta – 31 percnyi játék után 6:3.

A folytatásban az első két adogatást hozták mindketten, majd a fogadójátékok kerültek előtérbe, előbb Balázs brékelte második labdájával Staracét, majd az olasz húzott el 0:40-re, és bár a magyar teniszező kettőt még hárított, a harmadik fogadóelőnynél kettős hibát ütött (2:2).

Ez azonban nem törte meg Balázst, és egyből megint lebrékelte ellenfelét – 0:30-at követően hiába egyenlített Starace, 30:40-nél már nem tudott (3:2), majd miután mindketten hozták szerváikat, 5:3-as magyar vezetésnél a 30 éves olasznak a mérkőzésben maradásért kellett adogatnia.

Ezt ugyan még megtette, sőt Balázs következő adogatásánál háromszor is labdája volt az 5:5-höz, élni azonban nem tudott egyikkel sem, így a magyar játékos 76 perc után 6:3, 6:4-re nyert, és bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a világranglista 67. helyén álló belga Xavier Malisse lesz Balázs Attila ellenfele, miután háromszettes, több mint kétórás mérkőzésen legyőzte a második helyen kiemelt (ranglista-21.) német Florian Mayert. A belga teniszező harmadik egymás elleni mérkőzésük során harmadszor nyert.

ATP 250-ES TORNA, BRD NASTASE TIRIAC TROPHY, BUKAREST
(398 250 euró, salak)
2. FORDULÓ
Brands (német)–Zopp (észt) 7:6, 6:3
Balázs A. (magyar)–Starace (olasz) 6:3, 6:4
Malisse (belga)–Mayer (német, 2.) 7:5, 4:6, 6:4
A 2. FORDULÓ – ÁGRAJZ SZERINT
Simon (francia, 1.)–Szela (izraeli)
Copil (román)–Kubot (lengyel, 7.)
Troicki (szerb, 4.)–Bachinger (német)
Brands (német)–Zopp (észt) 7:6, 6:3
Seppi (olasz, 6.)–Stebe (német)
Fognini (olasz)–Bagdatisz (ciprusi, 5.)
Balázs A. (magyar)–Starace (olasz) 6:3, 6:4
Malisse (belga)–Mayer (német, 2.) 7:5, 4:6, 6:4
A 3. FORDULÓBAN
Balázs A. (magyar)– Malisse (belga)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik