MTI 2020.01.14 12:56 Frissítve: 2020.01.14 13:45

Australian Open: Nem annyira fényes a helyzet – Bondár Anna

A légszennyezettségről is beszélt az első ausztrál nemzetközi teniszbajnokságára készülő Bondár Anna. A világranglista 222. helyezettje kedden a közmédiának Melbourne-ből elmondta: ez a harmadik Grand Slam-selejtezője, az előző kettőn nem tudott meccset nyerni.

Melbourne és a füstfelhő (Fotó: AFP)

 

„Juniorként sem voltam itt, úgyhogy teljesen idegen terepre érkeztem, de nagyon tetszik a környezet. Ezek azok a versenyek, amikért dolgozik az ember, hogy ide eljusson, és hogy főtáblás legyen” – jelentette ki a 22 éves játékos, aki előzőleg egy 25 ezer dolláros tornán szerepelt, amelynek a selejtezőjéből indulva egyesben négy mérkőzést nyert, párosban pedig döntőt vívott.

„Eredetileg a verseny Canberrában lett volna, amely viszont akkor a világ legszennyezettebb városa volt, így áttették Bendigóba. Ami pedig Melbourne-t illeti, itt ma látszott először nagyobb füst, és később is kezdődtek a selejtezős meccsek. Napközben talán picit javult, de nem annyira fényes a helyzet, egy-két játékos rosszul is lett, de nem nagyon volt beleszólásuk, hogy akarnak-e játszani” – mesélte az Ausztrália-szerte pusztító bozóttüzek hatásairól.

Bondár, aki a Fed-kupa-válogatottban is bemutatkozott, szerdán kezdi meg szereplését az Australian Open selejtezőjében, első ellenfele a világranglista 127. helyén álló cseh Barbora Krejcíková lesz.

„Párosban elöl van a ranglistán, nagyjából van képem arról, hogyan játszik. Nehéz mérkőzésre számítok, a saját játékomat próbálom majd játszani” – tette hozzá.

Marija Sarapova és Laura Siegemond keddi melbourne-i mérkőzése itt még tart – később félbeszakadt (Fotó: AFP)

 

2020.01.28 02:59:22

Tenisz KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Babos Tímea és Kristina Mladenovic két szettben múlta felül Cori Gauffékat Melbourne-ben.

2020.01.26 09:03:03

Tenisz KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A svájci ötvenhetedszer jutott GS-tornán a legjobb nyolc közé, ám Fucsovics is tett egy újabb lépést előre.

2020.01.24 23:22:43

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül jobb egy szakember csak azért, mert nem magyar.